Video: Älä tee mitään tärkeää yksin

Varmista itsellesi voittava tiimi (työkalu)Saat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Älä tee mitään tärkeää yksin

Eikö olisi hienoa tulla toimistolle, kilauttaa kauppakelloa ja kertoa muille, että ”tein muuten äsken 100 000€ kaupan – ja ihan yksin”. Niin että kukaan ei ole edes kuullut tällaisen hankkeen tulosta. Tämä on muuten tyhmää. Mitään tärkeää ei kannata tehdä yksin. Ammattilaiset käyttävät tiimiä. Ammattilaiset miettivät, kuka kannattaisi ottaa organisaatiosta mukaan kuhunkin myyntityön vaiheeseen. Ajatellaan esimerkiksi valtaa. Ota toimitusjohtaja mukaan vaikka pihatontuksi näyttämään asiakkaalle, että olette tosissanne ja haluatte mukaan yhteistyöhön. Tai talousihminen, joku joka ymmärtää lukujen päälle. Tai asiantuntija, joka tietää aiheesta kaiken.

Kerron esimerkin. Menin vaihtamaan vaimoni autoon lamppuja autoliikeeseen. Automyyjä, itse yrittäjä tuli minua vastaan ja kysyi; ”vaihdetaanko autoon samalla renkaat, 550€ kierro – nyt lähtisi halvalla”. Totesin, että ei kiitos, en tarvitse uusia renkaita.

Hetken päästä rasvamontusta nousi haalarihemmo ja hän näytti minulle tikulla että etkai vaan anna vaimosi ajaa tällaisilla renkailla, nämä täytyy muuten vaihtaa! Totesin hänelle, että no perhana ilman muuta, uusi kierros alle. Saman tien.

Aloin miettimään, miksi uskoin tätä haalarihemmoa, joka osoittautui minulle asiantuntijaksi. Mietin, että hänellä oli varmasti hyvänä tarkoituksenaan pelastaa vaimoni henki, renkaathan olivat vaaralliset. Yrittäjän kohdalla mietin, että hänellä saattaisi olla vain tarve myydä renkaat minulle ja ottaa minulta rahat. Mieti siis tarkkaan, että keitä sinun kannattaisi ottaa mukaan omiin hankkeisiisi eri rooleihin. Myyjänä sinun täytyy säilyttää kasvosi ja olla se mukava tyyppi, jonka kanssa on kiva asioida. Asiantuntija pystyy kuitenkin omasta roolistaan käsin sanomaan eri asioita, kuin mitä sinä pystyt.