Case: CLEANTIME – PUHTAASTI PAREMPAA PALVELUESIMIESTYÖTÄ

Johtaminen uudelle tasolle

Valmennuksista on tullut ulos ihmisiä, jotka ovat saaneet tärkeitä työkaluja vaikeisiin arjen tilanteisiin. Työnantajana on ollut ilo huomata, että henkilöstön jäsenet ovat vaikeissa työsuhdetilanteissa parempia kuin minä. Ennen hieman arat ihmiset ovat tulleet ulos kuorestaan valmennusten myötä”, Cleantimen perustaja Pasi Neva kertoo.

Trainers’ House ja Cleantime ovat työskennelleet yhdessä Cleantimen esimiestyön kehittämiseksi. Toimialalla on paljon nuoria esimiehiä, jotka ovat nousseet esimiehiksi yrityksen omista riveistä.
Cleantimellä kaivattiin pelikirjaa ja yhteisiä pelisääntöjä. Yhteistyön tavoitteena on ollut nostaa johtaminen uudelle tasolle.

Tarvitsimme ulkopuolisen äänen vahvistamaan työilmapiiriä ja työn merkitystä sekä kirkastamaan, mitä ihmisten roolit organisaation sisällä sekä asiakkaan suuntaan käytännössä tarkoittavat”, Neva summaa.

ARVOT KOHTASIVAT

Cleantimen perustaja Pasi Neva osallistui Trainers’ Housen henkilökohtaiseen valmennusohjelmaan Muutosjohtajan polkuun, joka starttasi yhteistyön esimiestyön kehittämiseksi.

Yhteistyömme takana on valmentajan sitkeä myyntityö, joka kohdistui Muutosjohtajan polkuun. Osallistuin tähän henkilökohtaiseen valmennukseen ja totesin siellä, että Trainers’ Housen arvot vastaavat minun arvojani henkilöstöjohtamiseen ja asiakasyhteistyöhön liittyen. Muutosjohtajan polku oli kuin puolen vuoden myyntitapahtuma. Valmennuksen sisällä oli elementtejä, joihin halusin muidenkin pääsevän sisälle”, Neva jatkaa.

Palveluesimiestyön hanke on ollut jatkumoa pitkälle yhteiselle taipaleelle. Trainers’ House on myös tehnyt henkilökohtaista coachausta Cleantimen avainhenkilöille, vauhdittanut uusasiakashankintaa, ollut mukana työstämässä esimiesten käsikirjaa ja sparrannut digitaalisten valmennusohjelmien opiskelussa.

Olemme valmennusten myötä oppineet paljon vuorovaikutuksesta. Teimme syksyllä henkilöstötyytyväisyysmittauksen, josta saimme erittäin hyvät tulokset. Hyvä tulos pohjautuu esimiesten kasvaneeseen ammattitaitoon henkilöstötyössä”, Neva kiittää.

KÄSIKIRJA KITEYTTI VALMENNUKSEN AIKANA SYNTYNEET OIVALLUKSET

Olemme saaneet oman oppaan yrityksemme toimintakulttuuriin ja johtamisen työkaluja, joissa näkyy meidän oma kädenjälki. Miten kohtelemme toisiamme ja miten yksilöllä on myöskin oikeus odottaa tietynlaista kohtelua.
Toimihenkilöporukamme jo ennestään pieni vaihtuvuus on muuttunut mitättömään vaihtuvuuteen, joka on todella positiivista. Yrittäjän näkökulmasta perälauta on kiinni
”, Neva kertoo.

Trainers’ House on myös yhteistyön aikana rohkeasti ehdottanut Cleantimelle uusia ratkaisuja.

“Trainers’ Housen ehdotukset yhteistyölle eivät aina ole olleet ensialkuun innostavan kuuloisia – koska meille ei ole aina tarjottu sitä mitä me haluamme, vaan sitä mitä tarvitsemme. Onneksi olemme luottaneet, koska jälkikäteen mietittynä näiden ehdotusten toteuttaminen on ollut välttämätöntä, Neva naurahtaa.