Case: Fresh Servant – yhteistyön läpimurto

Yhteiset työtavat tulevaisuuden turvaamiseksi


”Erilaiset ihmiset tuovat leveyttä ja syvyyttä tekemiseemme. Monikulttuurinen työyhteisömme on voimavara ja meillä on tästä pitkä historia. Meillä on paljon ihmisiä, jotka ovat tulleet suomalaiseen kulttuuriin muualta ja meillä on paljon hienoja tarinoita siitä, kuinka he ovat kasvaneet yrityksemme sisällä, vaikka taustalla on traagisiakin tarinoita. Meillä he ovat päässeet mukaan yhteiskuntaan, omaan kasvuun ja omaan kukoistukseensa. Mielestäni se on hienoa, kun ihmiset pääsevät kasvamaan”, Fresh Servantin toimitusjohtaja Sami Haapasalmi kertoo.

Muun muassa suosittuja Hetki-salaatteja tuottavalla Fresh Servantilla työskentelee yli 400 ihmistä kymmenistä eri kulttuuritaustoista. Yhteinen kieli on siis haaste jo arjessa – johtamisesta puhumattakaan.

Freshin toimitusjohtaja Sami Haapasalmi ei kuitenkaan koe tätä haastetta rasitteeksi, vaan Freshillä erilaisuudesta on tehty voimavara. Toki porukoille on pitänyt luoda yhteinen kieli ja käsitteistö, jotta ihmiset pystyvät tekemään työnsä hyvin ja innostuksen vallitessa.

Läpimurto-lähetyksessä Haapasalmi sekä Freshin läpimurrossa olennaisella tavalla mukana ollut Jari Sarasvuo kertovat, miten Freshin porukoille saatiin luotua yhteinen käsitys työstä ja tulevaisuudesta – ja miten työntekijöissä kytevä intohimo saatiin sytytettyä roihuksi, joka ruokkii kasvua. Katso Läpimurto-lähetyksessä käyty keskustelu yllä olevalta videolta.

Tehdäänkö sama temppu teidän kanssa?