Case: HOK-Elanto – PRISMAN TYÖTUNNIT TUOTTAMAAN

Prisman työtunnit tuottamaan

Vuonna 2013 tunnistimme Prismoissa tarpeen muuttaa käyttötavarapuolen esimiesrakennetta. Meillä oli kirkas näkemys organisaatiomallista, mutta tarvitsimme apua muutoksen johtamiseen; miten organisaatiomalli otetaan tehokkaasti käyttöön ja miten lähdetään rakentamaan uuden arjen toimintatapoja”, kertoo HOK-Elannon Prisman ketjujohtaja Lassi Juntunen.

”Se, että meillä on ulkopuolinen kumppani mukana, korostaa porukalle, että tämä on oikeasti tärkeä juttu”, Juntunen jatkaa. ”Lisäksi omasta näkökulmastani BEAT-muutosjohtamisen alusta on johtamisen työkaluna ihan korvaamaton. Se muuttaa monet näkymättömät asiat näkyviksi ja johdettaviksi.”

Fiilis ja tehokkuus käsikädessä

Nyt syksyllä 2015 tehdyssä työtyytyväisyyskyselyssä alkoi jo selvästi näkyä, kuinka uudet toimintamallit ovat parantaneet tuloksia. Tiedonkulku oli parantunut huikeasti. Lisäksi yleisesti ottaen ilmapiiri ja työtyytyväisyys ovat parantuneet selvästi.”

”Samaan aikaan olemme parantaneet henkilöstötehokkuutta. Myynti per työtunti ja henkilöstökulut per liikevaihto ovat parantuneet. On todella hienoa, että yleinen fiilis on parantunut samaan aikaan, kun tehokkuus nousee. Siinä on ihan oikeasti pystytty tekemään asioita entistä fiksummin, ei vaan juosta kovempaa.”