Case: Industryhack – Kaksinkertainen liikevaihto

VOIMAKASTA KASVUA TRAINERS’ HOUSEN TIIMIN TUELLA

Industryhack lähes kaksinkertaisti liikevaihtonsa vuodessa.

”Voimakkaan kasvun tavoittelu jatkuu Trainers’ Housen tiimin tuella. Yhteistyö on avannut meille useita ovia ja olemme päässeet keskustelemaan Suomen suurimpien yritysten johtoryhmien kanssa. Tapaamisten sopimisen hit rate on ollut jopa 70 %.

Yhteistyö on mahdollistanut verkoston kasvattamisen järkevällä ajankäytöllä, kun kontaktoinnin toteuttaa luotettava ja osaava kumppani”, Industryhackin CVO ja yksi perustajajäsenistä, Ville Riikkala kertoo.

ROHKEAA IDEOINTIA JA YHTEISTYÖN LAAJENTAMISTA

Yhteistyön kehittämismahdollisuuksia mietitään säännöllisesti ohjausryhmätapaamisissa. Näissä yhteisissä hetkissä ideoidaan myös rohkeasti mahdollisuuksia uusien markkinoiden valloittamiseen sekä keinoja nykyisten asiakkaiden entistä parempaan palveluun.

Ennen uusasikashankintayhteistyön aloittamista Industryhackin henkilöstöä osallistui Digitaaliseen Myynnin Valmennusohjelmaan. Valmennuksesta saatuja oppeja sovellettiin tehostamaan ja parantamaan yrityksen myyntiprosessia erinomaisin tuloksin.

”Olen itse osallistunut sittemmin Myyntijohdon Valmennusohjelmaan ja useampi meillä suorittaa parhaillaan digitaalisia kokonaisuuksia liittyen muun muassa johtamiseen, vaikuttamiseen ja myyntiin. Yhteistyössä ei ole kyse ainoastaan myynnin aktiivisuudesta, vaan sen kokonaisvaltaisesta onnistumisesta”, Riikkala päättää.