Case: SE Mäkinen Logistics – Viihteellistämisen Läpimurto

Työaikasopimuksen uudistus voi synnyttää jännitteitä – viihde purkaa niitä

Työaikaan liittyvät uudistukset voivat olla henkilöstölle herkkiä. SE Mäkinen päätti käyttää viihdettä työkaluna jännitteen purkamiseen. Katso alla olevalta videolta toimitusjohtaja Iiro Mäkisen haastattelu.

Yli 60-vuotias autologistiikan perheyritys, SE Mäkinen Logistics, oli historiallisen käänteen edessä keväällä 2021. Vuosia jatkuneet neuvottelut paremmasta työaikamallista oltiin viimein saatu päätökseen, ja nyt myös sopimuksen henki haluttiin viestiä sidosryhmille.

”Niinhän se on, että hyvätkin sopimukset tulee aika ajoin uudistaa. Tällaisen tarpeen huomasimme myös edellisen työaikamallimme kanssa: käytännöt olivat vanhentuneet ja hyödyt kaikille osapuolille heikentyneet. Siksi halusimme sopia työajoista tavalla, joka palvelisi jälleen kaikkia osapuolia”, SE Mäkinen Logisticsin toimitusjohtaja Iiro Mäkinen kertoo innostuneena.

”Olemme erittäin tyytyväisiä itse sopimukseen, jonka uskomme parantavan työoloja tasaamalla ihmisten työ- ja tulovirtaa sekä parantamalla ennustettavuuttamme. Huomasimme kuitenkin olevamme itse aivan liian lähellä tätä sopimusta; väärinkäsitysten vaara oli liian suuri. Siksi tarvitsimme ulkopuolista apua sopimuksen hengen viestimiseen”, Mäkinen jatkaa.

VAIKUTTAVAA JOHTAMISVIESTINTÄÄ UUDISTUKSEN TUEKSI

Juridisten yksityiskohtien sijaan SE Mäkinen päätyi kuvaamaan sopimusneuvotteluiden hyvää henkeä. Toteutustavaksi valikoitui Mojo Studiosta kuvattu Anna Perhon juontama talk show, jossa SE Mäkisen ja Teollisuusliiton edustajat kertovat sopimuksen henkisestä ja moraalisesta puolesta.

Olen sanoinkuvaamattoman tyytyväinen nopeuteen ja ammattitaitoon, jolla Trainers’ Housen väki sai keskustelumme talteen! Kiitosta satelee koko organisaatiostamme, ja sisältö auttaa meitä käymään keskustelua tästä historiallisen suuresta uudistuksesta.
– Iiro Mäkinen, toimitusjohtaja, SE Mäkinen

Onko teillä näköpiirissä viestintätilanne, joka ei yksinkertaisesti saa epäonnistua? Täytä alla oleva lomake, niin keskustellaan tilanteestanne.