Case: Sinebrychoff – TUOTTAVUUDEN PARANTAMINEN

Tuottavuuden parantaminen

”Tänä päivänä ei enää riitä, että olemme hyviä, jotta pysymme mukana Euroopan kilpailussa ja kilpailukykyisenä”, pohjustaa Bo Ranta, Sinebrychoffin tuotantojohtaja. ”Ei ole itsestään selvää, että menestymme, vaan meidän pitäisi olla jatkuvasti parempia, josta syntyikin hankkeemme kantava teema. Meidän tulee huolehtia, että kustannukset ja tuottavuus ovat paremmat kuin konsernin keskiarvo”, täydentää Ranta.

Yhteistyömme ytimessä on ihmisten johtaminen ja heidän motivointinsa. Henkilöstö piti saada innostumaan ja löytämään yhdessä parempia tapoja toimia. Pelkkä tavaravirtojen ja logistiikan johtaminen ei riitä tuomaan poikkeuksellisia tuloksia. ”Kysymys on prosessista ennemmin kuin projektista – haluamme olla jatkuvasti parempia”, kertoo Ranta.

Valmennusten lisäksi tuotantolaitokselle perustettiin Jatkuvasti parempi -kahvila, jossa johto ja muu henkilöstö voivat keskustella valitusta teemasta. ”Kahvila on saanut hyvää palautetta ja siellä on syntynyt erittäin hyvää keskustelua. Tällä tavalla olemme saaneet johtoa läheisemmäksi ja liikkumaan enemmän henkilöstön parissa. Nyt olemme saaneet kiteytettyä ajatuksen helposti lähestyttävämpään ja positiivisempaan muotoon”, Ranta kertoo.