Case: Variantum – Myynnin ajankäytön priorisointia

Jo yksi yhteistyön myötä saatu asiakkuus on riittänyt maksamaan investoinnin uusasiakashankintaan takaisin. Myynnissä aktiviteettitasot ovat kasvussa ja myyntikanta etenee hyvin – meillä on jo syksyä myöten tapaamisia putkessa.
Trainers’ Housen tiimistä on tullut organisaatiomme jatke. Viestejä vaihdetaan päivittäin ja he ovat tiiviisti osana myynnin toimintojamme”,
Variantumin toimitusjohtaja Kimmo Karhu kertoo.

MYYNNIN AJANKÄYTÖN PRIORISOINTIA

”Myyntiorganisaatiomme on suhteellisen pieni ja uusien asiakastapaamisten hankkimiseen kului paljon aikaa. Halusimme vapauttaa henkilöstömme aikaa kontaktoinnista itse myyntityöhön, keskittää arvokkaita resursseja ja lisätä tekemiseen tehokkuutta. Olen itse tehnyt Trainers’ Housen kanssa yhteistyötä aiemminkin ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Trainers’ Housella on hyvä maine ja minussa herättää luottamusta, kun kumppani on itsekin selviytynyt erilaisista haasteista. Tiesimme, että saamme työhön taitavan tiimin ja tekeminen on joustavaa”, Karhu avaa yhteistyön taustoja.

YHTEISTYÖSSÄ AINEKSET MENESTYKSEEN

Yhteistyö aloitettiin pilottijaksolla, jossa Trainers’ Housen tiimi kalenteroi Variantumin myynnille etukäteen sovitun määrän asiakastapaamisia. Hyvät tulokset rohkaisivat jatkamaan vielä lisätapaamisilla. Lopulta yhteistyö syventyi vuosisopimukseen.

”Toimitamme Trainers’ Housen tiimille tiedon meille potentiaalisista asiakkaista ja he huolehtivat kontaktoinnista ja uusasiakashankinnasta puolestamme. Keskitymme itse siihen missä olemme hyviä. Uskon, että tällä mallilla meillä on paremmat ainekset menestyä.

Asetimme yhteistyölle alussa hyvin yksinkertaisen tavoitteen: halusimme noin 10 lisätapaamista per kuukausi. Tapaamisia olisi varmasti saatu kalenteroitua enemmänkin, mutta tiesimme, että kun työt käynnistyvät, myös myyjien täytyy pystyä pysymään matkassa mukana”, Karhu avaa.

ODOTUKSET YLITTYNEET TYÖN LAADUSSA JA YHTEISPELISSÄ

”Meillä matka asiakkaan ensikontaktoinnista kaupan klousaamiseen kestää, toisin kuin ehkä monella muulla yrityksellä – myynti on pitkää peliä. Olemme saaneet yhteistyön myötä arvokkaita keskustelunavauksia meille kiinnostaviin ja potentiaalisiin yrityksiin.

Yhteistyö on toiminut kaikin puolin hyvin ja työn laatu on erittäin hyvää. Laatua on seurattu tarkasti ja jos on ollut tarve hienosäätää jotain pientä, se on toteutettu välittömästi.

Yhdessä tekeminen on helppoa ja proaktiivista. Sparrailemme toisiamme säännöllisesti soittotarinan ja kontaktoitavien asiakkaiden osalta. Oma näkemykseni on, että odotukset on ylitetty niin laadussa, kuin yhteistyössäkin. Voisin lämpimästi suositella Trainers’ Housea kumppaniksi muillekin”, Karhu kiittää lopuksi.