Palvelut rekrytoinnille

Te tarvitsette uusia työntekijöitä. Näiden tekijöiden pitäisi olla paitsi taitavia ja ammattimaisia, myös nykyistä yrityskulttuurianne sopivasti virkistäviä. Meillä on keinot tukea rekrytointianne ja kasvattaa mainettanne niin, että haaviin tarttuvat erityisesti ne tekijät, jotka haluavat nimenomaisesti tulla töihin teille, ei vain töihin.

Viime vuosina culture fit, eli se miten uusi työntekijä nykykulttuuriin sujahtaa, on muodostunut yhdeksi rekrytoinnin avainkäsitteeksi. Se on toki tärkeää, mutta meidän mielestämme vielä arvokkaampaa on culture add, eli se, mitä uudet ihmiset voivat tuoda kulttuuriinne lisää.

Me tuemme asiakkaittemme rekrytointia tarinankerronnalla niin, että teille hakeutuvat nimenomaan sellaiset tyypit, jotka kokevat teidän yrityskulttuurinne ammatilliseksi kodiksi.

Tässä lähestymisessä on lisäksi se hyvä puoli, että se vahvistaa nykyistä yrityskulttuuria ja kirkastaa strategiaa. Tällä tavalla tarinallistettu rekrytointi on myös hyvin tehokasta sisäistä viestintää.

Olemme auttaneet asiakkaitamme löytämään kaikenlaisia työntekijöitä: myyjiä, huoltoasentajia, kiinteistönvälittäjiä – ja jopa metrokuljettajia.

Jos teillä on virkeä yrityskulttuuri, josta voisi tehdä rekrytointivaltin, meillä on siihen työkalut.

Tuemme asiakkaitamme myös lähijohtamisen kanssa, jotta nykyiset työntekijät pysyisivät talossa mahdollisimman pitkään.

Keskustellaanko? (Siitä on todennäköisesti iloa ja hyötyä)

On hyvinkin mahdollista, että teidän rekrytoinnissanne on vielä kehittämisen varaa. Luultavasti pystymme olemaan avuksi. Jotta tähän saataisiin varmuus, on hyvä keskustella tilanteestasi henkilökohtaisesti.

Täytä alla oleva lomake. Meiltä otetaan sinuun yhteyttä ja ehdotetaan kalenteriaikaa tapaamiselle asiantuntijamme kanssa. Hän tuo tapaamiseen näkemyksensä ja osaamisensa, sinä tuot tilannekuvan tämän hetken toiminnastanne. Tapaamisen aikana selviää, kannattaako jatkaa keskustelua.

Lomakkeen täyttäminen ei velvoita mihinkään.