Video: Kiireettömästi turhasta kiireettömästi tärkeään

Lataa maksuton työkalu

”Tärkeintä ei ole priorisoida aikataulua, vaan aikatauluttaa prioriteetit” – Stephen Covey. Lataa Priorisoinnin nelikenttä -työkalu avuksi omaan priorisointiin.Saat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Luo itsellesi pakottava systematiikka

On todennäköistä, että sinulla on kiire. Jos ei juuri nyt, niin yleinen kokemus todennäköisesti on, että sinulla ei ole aikaa ihan kaikkeen ja jotain jää tekemättä. Jotain sellaista, mitä olisi hyvä tehdä. Kysymys kuuluukin, mitä jää tekemättä?

Hyvin usein meillä jää tekemättä ne asiat, jotka ovat kiireettömästi tärkeitä. Tämä tarkoittaa sitä, että nämä kyseiset asiat eivät ole juuri nyt kriittisiä, mutta ne olisivat itsessään kovin tärkeitä. Jos niitä ei hoida, niin yliajan niistä tulee sitten kiireellisesti tärkeitä – ne tulevat syliin.

Tällaisia asioita ovat muun muassa omasta fyysisestä terveydestä huolehtiminen sekä oma oppiminen. Nämä jäävät helposti pakottavien asioiden alle.

No, mitä tehdä?

Tähän ei todennäköisesti itsekuri riitä. Ei ainakaan minulla, veikkaan ettei sinullakaan. Ainakaan jos nyt tätä lukiessasi vähän nyökkäilet. Tässä tilanteessa tarvitaan pakottavaa systematiikkaa. Mitä tämä tarkoittaa?

Pakottava systematiikka tarkoittaa sitä, että laitat vaikka kalenteriisi kiireettömästi tärkeät asiat niin, että ne tulevat eteesi arjen juoksussa. Jos luotat muistamiseen ja itsekuriin niin todennäköisesti ei tapahdu mitään, ennen kuin asioista tulee kiireellisesti tärkeitä. Esimerkiksi lääkäri totetaa, että nyt olisi hyvä aika vähän kuntoilla. Muuten loppuu leikki.

Eli luo kiireettömästi tärkeille asioille pakottava systematiikka niin vältyt ainakin osittain siltä, että ne putoavat syliin kun ne on lopulta pakko hoitaa.