Video: Menestyviä johtajia yhdistää yksi tekijä

Lataa ”one month challenge”
Saat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Hyvien tulosten salaisuus

Mietin usein, mitä tekee johtaja, joka saa aikaan poikkeuksellisia tuloksia? Ehkä sinäkin olet asiaa joskus miettinyt. Otin pari vuotta sitten asiakseni tutkailla tätä, koska omassa työssäni saan kohdata paljon johtajia.

Päätin kysyä tätä suoraan johtajilta, joilla on hyviä tuloksia. Kysyin heiltä, mikä on se salaisuus mitä he tekevät omasta mielestään eri tavalla tai mitä he ovat mielestään muuttaneet, jotta hyviä tuloksia on alkanut syntymään.

Ihmisten kanssa, ilman agendaa

Vastauksia tuli tietysti pitkä litania, mutta yksi yhdistävä tekijä, joka ainakin minuun kolahti, oli se että todella moni kertoi käyttävänsä aikaa ihmisten kanssa ilman agendaa. Itse olen alkanut kutsumaan tätä (toki lainatulla termillä) kävelyjohtamiseksi. Ajatus on siis siinä, että voisiko sinulla johtajana olla viikossa sellainen 15-minuuttinen tai puolituntinen, minkä varaat kalenteristasi ja agendalla ei ole mitään erityistä viestiä. Menet vain ihmisten luokse avokonttorissa juttelemaan tai jos olet esimerkiksi teollisessa ympäristössä niin lähdet tekemään pienen kierroksen jutellaksesi ihmisten kanssa.

Mitä tästä seuraa?

A: Ymmärrät paremmin sitä, mitä oikeasti tehdään ja arjessa tapahtuu.
B: Sinusta tulee helpommin lähestyttävä. Kuulet sellaisia asioita, joita et virallisen raportoinnin kautta välttämättä kuule.

Tämän jälkeen on helpompi tehdä päätöksiä. Ota kalenteri esiin ja varaa 15 minuuttia – sen verran sinulla on aikaa!