Rekrytoinnin tuki

Hyvistä tekijöistä on aina pula. Me olemme auttaneet asiakkaitamme rekrytoimaan erityisesti kulttuuriin sopivaa porukkaa, jotka pysyvät talossa pidempään ja suhtautuvat työhönsä intohimoisesti.

Miten ihmeessä olemme sellaiseen pystyneet? Tarinankerronnalla.

On tutkitusti totta, että hyvät työntekijät kiinnostuvat nimenomaan yrityksen tarinasta. He hakeutuvat töihin työnantajalle edullisilla ehdoilla yritykseen, jonka tarina kiehtoo heitä.

Vastaavasti hyvät tyypit lähtevät talosta, koska he pettyvät johtamiseen – eli yrityksen tarina osoittautuu valheelliseksi.

Siispä on syytä kiinnittää erityistä huomiota siihen, minkälaista tarinaa tuleville työntekijöille kerrotte.

Emme kirjoita tarinaa – kaivamme sen esiin

Koska tulevalle työntekijälle kerrottavan tarinan täytyy olla totta myös rekrytoinnin jälkeen, emme koskaan kirjoita tarinaa tyhjän päälle.

Sen sijaan etsimme ihmisten eletystä arjesta ne kertomukset, jotka osoittavat että hakijaa kiinnostava tarina on totta – sekä kuvastavat sitä, miten ihmiset työtään yhdessä tekevät.

Lopputuloksena on kertomus, joka houkuttelee teidän yritykseenne sopivia ihmisiä – ja ajaa pois sellaiset tyypit, jotka joka tapauksessa lähtisivät puolen vuoden päästä. Virherekrytointien riski pienenee merkittävästi.

Tarvitsetteko lisää hyvää väkeä?

Täytä alla oleva lomake. Varataan kalenterista aikaa sinun ja asiantuntijamme keskustelulle. Keskustelu ei velvoita mihinkään, mutta siitä voi olla yllättävää hyötyä – päädyimmepä yhteistyöhön tai emme.