Strateginen tarinankerronta

Tarinankerronta on yksi ihmiskunnan vanhimmista johtamistyökaluista. Jokaisen merkittävän ilmiön tai menestystarinan taustalla on tarina, joka kutsuu ihmisiä mukaan.

Strategisen muutoksen tekeminen on vaikeaa. Me ihmiset teemme yleensä sitä, mitä olemme ennenkin tehneet, ellei jokin pakota meitä muuttamaan käytöstämme.

Se jokin on yleensä tarina, joka tekee muuttumattomuudesta pelottavampaa kuin mitä muutos on raskasta.

Muutoksen läpivientiin tarvitaan tietenkin ratiota, jotta on ylipäänsä jokin läpivietävä muutos – mutta sen lisäksi tarvitaan ihmistä koskettava, työlle merkitystä antava tarina, joka yhdistää porukat tavoittelemaan samaa innostavaa päämäärää.

Näitä tarinoita olemme kertoneet jo yli 30 vuoden ajan, niin pienemmissä kuin suuremmissa konteksteissa. Pystymme auttamaan sinua kaikissa strategisen tarinankerronnan vaiheissa:

  • uuden tarinan etsiminen seuraavaa kehitysvaihetta varten,
  • uuden tarinan muotoilu ihmisiä innostavaksi,
  • uuden tarinan viestiminen sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Olemmeko teille oikea kumppani?

Paras tapa selvittää, olemmeko teille oikea tarinankerronnan kumppani, on keskustella tilanteestanne. Täytä alla oleva lomake. Varataan kalenterista aikaa sinun ja asiantuntijamme keskustelulle. Keskustelu ei velvoita mihinkään, mutta siitä voi olla yllättävää hyötyä – päädyimmepä yhteistyöhön tai emme.