Video: Vaikuttava viestintä

Mieti siis ainakin tavoitteesi. Loput kolme vinkkiäni voit ladata alta suoraan sähköpostiisi!

Lataa loput 3 vinkkiä seuraavaa esiintymistäsi vartenOnko sinulla kykyä synnyttää yhteistyöhaluja muissa ihmisissä?

Jos ja kun katsot elämääsi ja kaikkein tärkeimpiä asioita siinä, niin niitä todennäköisesti yhdistää ainakin yksi asia. Ne tulevat joko suoraan muilta ihmisiltä tai vahvasti yhteistyön kautta. Esimerkkejä voisi olla vaikka perhe, terveys, työ ja kenties rahakin. Näitä asioita ei oikein yksin saa aikaiseksi. Näin ollen ihmiselle tärkeä taito on kyky synnyttää yhteistyöhaluja muissa ihmisissä.

Tätä taitoa voi kutsua myymiseksi, joskus sitä kutsutaan johtamiseksi ja ajoittain se on esiintymistaitoa. Oli nimitys mikä tahansa niin joskus saatat miettiä, ”miten voisin tulla paremmaksi näissä suostuttelutehtävissä?”

Esiintymistaidon mystisyys ja salaisuus

Voi vaikuttaa siltä, että osalla ihmisistä on luontainen kyky esiintyä ja olet ehkä joskus kuullut sanonnan, että myyjäksi synnytään tai jotkut ihmiset vaan ovat johtajia ja toiset eivät. Kyllä meissä ihmisissä varmasti tietynlaisia taipumuksia on ja jotkut niistä tekevät työn helpommaksi ja jotkut hieman vaikeammiksi. Lähes kaikki voivat kuitenkin oppia tärkeimmät asiat vaikuttamisesta. Valmennuksissamme nousee usein esiin, että ihmiset kuvittelevat esimerkiksi esiintymistaitoon liittyvän jotain mystistä ja salaista. Tavallaan tämä pitää paikkansa ja tavallaan ei. Ainoa salaisuus vaikuttaisi olevan siinä, että monet eivät tiedä näistä keinoista vaikuttaa omaan esiintymiseen.

Hyvän esiintymisen ja vaikuttamisen perusasiat

Peilaten omaan kokemukseeni, hyvä esiintyminen ja vaikuttaminen perustuvat muutamaan perusasiaan. Ei kummalliseen kikkailuun. Näitä perusasioita on ainakin neljä, eli seuraavan kerran kun valmistaudut tärkeään kohtamiseen, jossa on tarkoitus synnyttää yhteistyöhaluja niin valmistaudu näin.

1. Tavoite eli haluttu lopputulos.
Kuulostaa ehkä jopa kummalliselta, kyllähän ihmiset tietävät tavoitteensa kun menevät tärkeään kohtaamiseen. Usein näin ei ole tai tavoitteet ovat epämääräisiä. Tavoitteet kannattaa kirjoittaa paperille ja niitä voi lähestyä kolmesta suunnasta:

1. Ajattelun taso – mikä muuttuu toisen ihmisen ajattelussa, mielipiteissä tai jopa ymmärryksessä?
2. Ihmisten tunteet – innostuvatko he jostain?
3. Tekemisen taso – mihin tekemiseen ihminen sitoutuu kohtaamisenne myötä?