Video: 16 sekunnin flow-kikka

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle miellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Johtaminen on tunnetyötä

Onko sinulla joskus kiireen tunne? Onko sinulla paljon palavereja pitkin päivää? Tuntuuko joskus, että raahaat pitkin päivää entisten palaverien taakkaa?

Johtaminen on tunnetyötä. Tämän suhteen meidän pitäisi ottaa mallia urheilumaailmasta.

16 sekunnin flow-kikka

Alla ohje, kuinka pysyt koko päivän flow-tilassa.

1. Irtoa pisteestä. Jokaisen palaverin ja jokaisen kohtaamisen jälkeen, irrota itsesi siitä pisteestä. Menipä palaveri tai tilanne hyvin, huonosti – miten vain, irtoat siitä. Käytännössä urheilijat kääntävät tilanteille selkänsä ja kävelevät pois. Meidän pitäisi tehdä sama. Tietoisesti päästää irti siitä hetkestä tai palaverista, jossa olemme olleet.

Onnistuminenkin on vaarallista. Urheilussa sitä kutsutaan ”leijumiseksi”. Ei saa jäädä leijumaan. Päästä irti niin pääset lähemmäs läsnäolevaa tilaa.

2. Rentoudu. Rentouta lihaksesi ja mielesi. Muutama syvä hengitys. Ehkä vähän ravistelua ja lasi vettä (tähän menee tosin jo enemmän kuin 16 sekuntia). Pelkkä hengityskin riittää, yritä vähän relata sen palaverin jälkeen.

3. Keskity. Mitä teet seuraavaksi? Erittäin hyvä ajankäytön kikka on kysyä itseltään, mikä tekeminen olisi juuri nyt arvokasta? Jos et ole tekemässä sitä mikä on arvokasta, niin mene ja tee sitä mikä on arvokasta. Eli mikä on seuraava asia ja mitä minun täytyy saada aikaiseksi?

4. Rituaalit. Mitä teet ennen kuin astut neukkariin? Aikoinaan tennispelaaja Ivan Lendl veteli monta minuuttia silmäripseään ennen suoritusta. Jotkut ottavat sahajauhoja taskustaan ja esimerkiksi baseball pelaajat sylkäisevät ja korjaavat lippalakkiaan. Onko se turhaa tekemistä? Ei, se on heidän henkilökohtainen rituaalinsa. Niin omituiselta kuin se voi ulkopuolisesta näyttääkin, niin sinä tarvitset myös oman rituaalin. Ennen palaveria, teet jotain, että muistat kuka olet ja mihin olet matkalla. Yritä pistää hymyä huuleen 🙂 Sitten vaan uuteen palaveriin.

Tähän ei mene kuin 16 sekuntia. Kannattaa kokeilla – voi olla, että olet paremmalla päällä kun työpäiväsi loppuu.

Max Henttu