Video: 3 vinkkiä asiakaskokemuksen arviointiin

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Sinä vastaat asiakaskokemuksesta

Kuka vastaa asiakaskokemuksesta? Se olet muuten sinä.

Jos mietitään, että missä asiakaskokemus muodostuu, niin sehän muodostuu erilaisissa kohtaamisissa sinun ja asiakkaan välillä.

Annan sinulle kolme vinkkiä siihen, miten voit kohtaamisten jälkeen itse arvioida sitä, miten asiakkaan kanssa meni.

3 vinkkiä itsearviointiin

Tunne

Kun olet ollut asiakkaan kanssa tekemisissä kasvokkain, puhelimessa tai vaikka sähköpostitse, niin ota pieni arvio; miltä tunnelma vaikutti? Mikä fiilis teillä oli? Millainen fiilis sinulle jäi hetken jälkeen?

Olitko yhtä hymyä? Jäikö pientä ahdistusta? Peilaa tätä siihen, mitähän asiakas tunsi?

Palvelu

Yhteisissä hetkissä asiakkaan kanssa on usein tavoitteena se, että pystyt palvelemaan asiakasta. Mieti hetkenne jälkeen, tapahtuiko näin? Onnistuitko tarjoilemaan uusia ideoita tai ajatuksia? Syntyikö teillä jo jonkinlaista yhteistä hahmotelmaa siitä, miten matka voisi tämän hetken jälkeen yhdessä jatkua? Palvelitko?

Sujuvuus ja helppous

Me ihmiset ahdistutaan vaikeista asioista. Menee siis yksinkertaisesti hermo. Meillä on niin paljon samaan aikaan tässä maailman ajassa irrallaan olevia asioita ja joka tuutista tunkee jos jonkinlaista viestiä. Yritä sinä olla asiakkaalle se ihminen, joka tuo ennemminkin mielenrauhaa. Eli sujuvuutta ja helppoutta.

Ota siis yhteisen hetkenne jälkeen pieni arvio. Onnistuitko tässä? Oliko kanssasi kiva ja helppo asioida? Voiko asiakas luottaa, että asiat menevät turvallisesti eteenpäin?

Tässä kolme vinkkiä. Kokeile jo seuraavan asiakaskohtaamisen jälkeen.

Ida Makkonen