Video: 4 + 1 kysymystä, joilla saat asiat tapahtumaan

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Näin saat ihmiset ottamaan vastuun

Käykö teillä usein niin, että ollaan yhtä mieltä, että asialle x pitäisi tehdä jotain, mutta todellisuudessa ei tapahdu mitään?

Kun laiminlyönti käy ilmi ja on jo liian myöhäistä, alkavat selitykset.

Niistä suosituimpia variaatioita on sen miettiminen, kenen vika tämä on. Ketä voimme tästä syyttää? Parhaimmillaan tästä saadaan viihteellinen keskustelu, jossa on kuitenkin se vika, että asiat eivät etene, vaikka syyllinen löydetäänkin.

Siksi suosittelen viiden kysymyksen settiä, jonka olen kopioinut käyttöön mahtitutkija Brené Brownilta.

Näillä kysymyksillä saa asiat tapahtumaan ja ihmiset ottamaan sen vastuun, joka heille annetaan.

Lähdetään kysymyksestä, jonka Brown ilmaisee sanomalla “paint it done”. Maalaa minulle kuva siitä, miltä tämä näyttää valmiina ja kerro, miten tähän lopputulokseen on päästy. Näin kaikki tietävät mihin ollaan pyrkimässä ja mitä lopputuloksen saavuttamiseksi vastuuhenkilöiden mielestä tarvitaan.

Sitten kysytään neljä muuta kysymystä:
1. Kenen vastuulla tämä on?
2. Onko hänellä tarpeeksi päätäntävaltaa viedä asiaa eteenpäin?
3. Onko hänellä tarpeeksi aikaa tehtävän läpiviemiseksi – ja riittävästi ihmisiä tiimissä?
4. Onko meillä tarpeeksi selkeä suunnitelma, jota vastuuhenkilö alkaa viedä eteenpäin?

Jos näihin vastataan huolellisesti ja tarkasti, projekti hoitaa lähes itse itsensä.

Anna Perho
Anna on valmentaja, jolla on rautainen kokemus mediasta ja sisällöntuotannoista. Hän on työskennellyt kolumnistina ja toimittajana Suomen suurimmissa sanoma- ja aikakauslehdissä, juontanut ja käsikirjoittanut tv-tuotantoja ja työskennellyt kuusi vuotta radion aamushow’n juontajana. Hän on myös kirjoittanut useita bisnes- ja self help -kirjoja, joista tuorein on hankalia vuorovaikutustilanteita käsittelevä Suorat Sanat. Tutustu Annaan tarkemmin täällä!