Video: 7 vinkkiä kassavirran vivuttamiseen ja kassan suojeluun

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Vauhti kiihtyy, pysytkö mukana?

Elämme tällä hetkellä kasvun aikaa. OP:n ja Nordean ekonomistit arvioivat, että Suomessa talous kasvaa tänä ja ensi vuonna enemmän kuin viimeiseen viiteentoista vuoteen. Matin ja Tepon laulun sanoin, vauhti kiihtyy.

Tietenkin haluat pysyä vauhdissa mukana – ottaa osasi kasvavasta markkinasta ja nauttia kasvavista kassavirroista. Haluan jakaa sinulle seitsemän vinkkiä, joilla vivutat kassavirtaasi ja suojelet nykyistä kassaasi kaikissa tilanteissa.

1. Myy enemmän
Kun nykyiset myyjäsi käyvät enemmän myyntikäyntejä, saatte enemmän tarjouksia ja sitä kautta enemmän kauppoja. Eli ota nykyisistä resursseista enemmän irti.

2. Säästä kuluissa
Silloinkin kun menee hyvin, pitää säästää – ei pidä ylpistyä. Ehkä se 150 € työtuoli riittää sinulle 300 € työtuolin sijaan. Et tarvitse sitä uutta BMW:tä, vanha riittää. Säästä kuluissa, älä ylpisty.

3. Varmista, että saatavasi kiertää ripeästi
Varmista, että maksuaikasi ovat asiakkaille 14 päivää nettona. Jos tämä ei ole toimialallasi mahdollista, niin ota laskurahoituspalvelu käyttöön. Se tulee maksamaan sinulle vähän, mutta on parempi vaihtoehto kuin 90 päivän tai 180 päivän maksuaika.

4. Varmista, että varastosi kiertää ripeästi
Tässä kohdassa erityistä tarkkuutta – älä osta varastoa liian suureksi sillä toiveella, että joskus se kyllä tyhjenee.

5. Lykkää laskuja
Vain ylpeys estää pyytämästä. Sinun pitää neuvotella pidemmät maksuajat hankinnoillesi, myöskin silloin kun menee hyvin ja näyttää siltä, että maksuajoilla ei ole juuri merkitystä. Sillä hetkellä kun niillä on merkitystä, maksuaikoja on todella vaikeaa neuvotella uudestaan.

6. Harkitse vieraan pääoman ottamista
Haluatko tyhjentää kassasi uuden ison investoinnin tekemiseen vai maksaa pari euroa rahoituskulua ja samalla ylläpitää sotakassaa? Harkitse rahoituskumppanin käyttämistä, jolloin maksat hieman rahoituskustannuksia, ja samalla ylläpidät sotakassaa.

7. Myy omaisuutta
Myy pois toimistolla pyörivät iPhonet ja läppärit, joita ei ole käytetty. Ei niistä tonneja saa, mutta satasia. Sataset ovat pienen alku – mielummin satanen tilillä kuin pari sataa iPhoneissa kiinni pöydän laatikossa.

Näillä seitsemällä vinkillä kannattaa lähteä tulevaan syksyyn. Tsemppiä viikkoon!

Juho Meri
Juho toimii Trainers’ Housella myyntijohtajana. Kasvatus karkkilalaisessa yrittäjäperheessä on muovannut Juhon tavat toimia – tämä näkyy arjen asenteessa ja työhön suhtautumisen vakavuudessa. ”Jos hommat ei suju – katsotaan ensin peiliin”. Tutustu Juhoon tarkemmin täällä!