Video: Älä jää odottamaan inspiraatiota

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kun inspis ei iskekään

Rakas kollegani Elina pyysi minua valmistelemaan sisältöä tähän viikon ensimmäiseen ajatukseen – ja päätin, että odotan inspiraatiota. Odotan sitä kuuluisaa luovuuspiikkiä.
Ja kun inspiraatio vihdoin iskee, alan suunnittelemaan, toteuttamaan ja tekemään.

Miten tässä sitten kävi?

Nyt taidan olla tässä ilman käsikirjoitusta, koska eihän sitä kuuluisaa inspiraatiota ikinä tullutkaan.

Tämä on tosi tyypillinen ajatus, ja ehkä sinullekin omasta historiasta tuttu. Kun haet innovaatiota ja luovuutta omaan tekemiseen, niin muututkin passiiviseksi. Jäät odottamaan sitä, että ajatus ikään kuin syttyy itsestään – ja tiedämme kaikki, että harvoin näin oikeasti käy.

Paras vinkki siihen, miten voit lisätä enemmän luovuutta ja innovointia omaan tekemiseen on, että ryhdyt vain tekemään.

Rakenna itsellesi ympäristö, jossa voit päästää luovuuden valloilleen, mutta niin, ettet jää odottamaan mitään motivaatiota, inspiraatiota, tarvittavaa tunnetilaa tai energiatasoa. Mestarit tekee. Eivätkä muuten tee yksin.

Tähän loppuun kolmen kohdan muistisääntö:
1. Intersect – varmista, että sinulla ja ympärillä olevilla on yhteinen, kirkas näkemys siitä, miksi tehdään. Eli merkitys on kirkas.

2. Invent – kyseenalaistakaa, tuokaa rohkeita ajatuksia, uusia ideoita. Tässä kohtaa ei ole olemassa tyhmiä ideoita. Eikä saa laittaa kriittistä hattua päähän. Kaikki ideat valloilleen.

3. Invest – päätösten tekeminen. Täytyy päättää, mitä lähdetään tekemään. Mikä on liiketoiminnan kannalta kaikkein kriittisintä? Ennen kaikkea muistakaa päättää myös siitä, mitä te ette ryhdy tekemään.

Charlotte Sinkari

Charlotte toimii Trainers’ Housen tytäryhtiössä Igniksessä operatiivisena päällikkönä johtaen päivittäin noin 70 henkilön tiimiä Helsingin toimistolla. Tutustu Charlotteen tarkemmin täällä!