video: älä kerro ihmisille heidän lahjakkuudestaan

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Anna palautetta tekemisestä käsin

Onko sinulla etuoikeus työskennellä aivan äärettömän lahjakkaiden ihmisten kanssa?

Jos näin on, niin älä ainakaan kerro sitä heille.

Kokemattomana tiiminvetäjänä annoin eräälle vasta aloittaneelle työntekijälle palautetta siitä, että miten lahjakas hän on tekemässään työssä. Kiitin kannustin ja kehuin siitä, että miten uskomattomia hänen puheenlahjoillaan aikaansaamat tulokset olivat. Ei mennyt aikaakaan, kun tulostaso rohmahti, emmekä saaneet kurssia enää kääntymään.

Olin antanut hänelle palautetta identiteetistä, en tekemisestä käsin. Harmittaa vieläkin, miten nolon mokan johtamisessani tein. Ei mennyt aikaakaan, kun opin mistä siinä oikein kiikasti. Ammattilaisen työtaitojen ja tapojen harjoittaminen vaatii aivan älyttömästi työtä.

Jos piiloutuu lahjakkuuden verhon taakse, niin ei tule otettua kantaa niihin asioihin ja tekoihin, jotka oikeastaan tuottavat todennettavia tuloksia.

Anna siis palautetta jo tänään kollegallesi, tai tiimin jäsenellesi siitä, että hän tekee oikeita asioita, tai jättää vääriä asioita tekemättä. Silloin sinä autat häntä onnistumaan jatkossa.

Emilia Tauriainen
Energinen, touhukas ja aikaansaava Emilia vastaa Trainers’ Housen avustavien konsulttien tiimistä. Tutustu Emiliaan tarkemmin täällä!