Video: Arvo syntyy talon ulkopuolella

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Ensin arvoa asiakkaalle, sitten itselle

Koko yritysmaailmaan on sisäänrakennettu ajatus, että mennään eteenpäin. Kasvetaan, tehdään parempaa, eli haetaan parempia tuloksia.

Parempia tuloksia ei oikein voi synnyttää, jos ei tuota enempää arvoa asiakkaalle – se kuuluu siihen.

Arvo syntyy talon ulkopuolella.

Tämä saattaa kuulostaa vähän fingerpori-vitsiltä. Sanonta voisi olla tilanne, jossa äiti ei ehtinytkään sairaalaan ja sitten Arvo syntyykin siinä talon ulkopuolella.

Mutta nyt on siis kyse asiakasarvosta. Tai ylipäätään arvosta, jonka yritys tuottaa ja joka sitten muuttuu tuloksiksi.

On tietysti selvää, että jotta voisi tuottaa paljon arvoa toiselle, niin omien prosessien on oltava kunnossa.

Tällaiset vähän leimallisestikin ”Internal excellence” tyyppiset ohjelmat ovat vähän vaarallisia. Helposti käy niin, että keskitymme itseemme ja laitamme sisäpelin ensin kuntoon ja vasta sitten mennään asiakkaisiin. Tämä ei välttämättä ole kovin viisasta.

Myös ne impulssit, että mitä meidän sisäisissä prosesseissa pitää tapahtua, tulee talon ulkopuolelta.

Eli seuraavan kerran kun lähdette viemään jotain eteenpäin: vaikka se näyttäisikin siltä, että se on sisäpeliä, muistakaa, että silloinkin arvo syntyy talon ulkopuolella.

Marc Moberg