Video: Arvon tuotto tapahtuu nykyhetkessä

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Ole läsnä

Olet ehkä joskus kuullut sellaisen sanonnan, kuin Elä hetkessä.
Se on itse asiassa aika hyvä sanonta, sillä harva asia elämässä menee pieleen, kun olemme läsnä tilanteessa.

Mitä läsnäolo oikeastaan tarkoittaa?
Läsnäolo on oikeastaan aika pieni hetki. Tarkemmin määriteltynä se on 0,8 sekunttia menneisyydessä ja 0,8 sekunttia tulevaisuudessa. Väliin jäävä 1,6 sekunttia on nykyhetki.
Läsnäolossa on se ongelma, että läsnäoloa, eli 1,6 sekunttia ei voi kasvattaa. Voit kuitenkin pienentää voimia, jotka vetävät sinut pois läsnäolosta.

No mitä nämä voimat ovat? Voimat ovat mennyt, tuleva, sinä ja minä. Ei pidä siis ajatella, että mitä äsken tapahtui tai mitä seuraavaksi tapahtuu, mitä ajattelen itsestäni tässä tilanteessa, tai mitä sinä lukija ajattelet minusta tässä tilanteessa. Jos keskityn siihen liikaa, niin en ole läsnä tässä tilanteessa.

Kun huomaat, että et ole läsnä – pysähdy. Koska siellä se arvon tuotto tapahtuu. Nykyhetkessä.

Charlotte Sinkari
Charlotte toimii Trainers’ Housen tytäryhtiössä Igniksessä operatiivisena päällikkönä johtaen päivittäin noin 70 henkilön tiimiä Helsingin toimistolla. Tutustu Charoon tarkemmin täällä!