Video: Esimiehen pelipaikka

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kysymyksiä pohdittavaksi esimiehelle

Kuinka varmistat esimiehenä, että uusi tiimiläinen pääsee peliin mukaan?

Totta kai varmistat, että hänellä on kyky tehdä annettua tehtävää. Työskentelyvälineet ja muut ovat kunnossa.

Kuinka työhön sitten syntyy suhde?

Suhde työhön syntyy tekemisen kautta. Mittaat varmasti jollakin tavalla uuden kaverin tekemistä arjessa. Tästä syntyy ahkeruutta ja sitä kautta oppimista.

Oletko kuitenkin jopa niin rohkea, että uskallat antaa hänen olla vähän älykäs? Eli, että hän oppii löytämään työstään niitä välejä, joissa asiat voisi tehdä hieman helpommin ja missä väleissä taas voisi hieman tsempata?

Vai täytyykö koko ajan ajaa punaisella ja 110 lasissa? Tuskinpa.

Nämä kolme tasoa: kyky tehdä annettua työtä, ahkeruus ja älykkyys eivät vielä erota ketään huipuista tai työmarkkinoilla ylipäätään.

Kuinka varmistat, että tiimilläsi riittää aloitekykyä? Tai, että he uskaltavat tuoda asioita esiin?

Kestätkö, että tiimisi on aloitteellinen?

Entä kuinka heidät saisi vielä sille tasolle, että he tekevät luovempia ratkaisuja talon sisällä ja asiakkaissa ja ottavat johtajuutta?

Tässä on esimehelle aikamoinen pelipaikka.

Kuinka siirrät luovuuden eteenpäin niin, että ihmisen intohimo syttyy? Kestätkö sen, että tiimiläisesi voikin olla jopa intohimoisempi kuin sinä?

Janne Kolehmainen
Janne on kokenut erityisesti myynnin ja johtamisen saralla. Myynnin johtamisen lisäksi myyntiprosessit, key account management ja johtoryhmätyöskentely ovat Jannen vahvuuksia ja näistä hänellä on kokemusta useilta toimialoilta. Tutustu Janneen tarkemmin täällä!