Video: Kuvitteletko hiljaisuuden olevan merkki siitä, että meni hyvin?

Lataa maksuttomat vinkit heti käyttöösi

Miten voisit kääntää toisinajattelijat voimavaraksi muutoksessa? Lataa Hannun vinkit käyttöösi.Saat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

”Onko kysyttävää?”

Sinulla on varmaan pöydälläsi jokin aikaansaatava asia, joku muutos tai viestittävä tavoite. Pohdit, että miten ihmeessä saisin ihmiset tähän mukaan?

Sinulla on luultavasti myös historiassa jokin sinun johtama palaveri tai tilaisuus, jossa on asetettu tavoitteita tai puhuttu jostakin uudesta muutoksesta. Puheenvuoro on päättynyt kysymykseen ”onko kysyttävää?”. Kysymystä seurasi hiljaisuus ja kuittasit mielessäsi itsellesi, että ”sepäs meni hyvin läpi”.

Minulta on usein kysytty, että ”mitä minä sitten teen, kun siellä onkin niitä ihmisiä, jotka kovaan ääneen kritisoivat ja vastustavat? Mitä minä sitten teen?”.

Ole kiitollinen. Ole tyytyväinen, että sinulla on työyhteisössä sellainen kulttuuri jossa ihmiset sanovat ääneen jos eivät ole mukana. Ihmiset uskaltavat ottaa kantaa ja pyytää sinua perustelemaan asiasi vielä kertaalleen, jotta haluamasi muutos oikeasti tapahtuu.

Opettele seuraavaan palaveriin yksi lisäkysymys.

Pyydä ihmisiä ensin pohtimaan ja keskustelemaan kaverin kanssa, mitä fiiliksiä tämä aiheutti heissä. Vasta sen jälkeen kysy ihmisiltä kohdistaen, että mitä sinä Riikka tai Antti ajattelit ja mistä te keskustelitte?