Video: Huomenna enemmän totta kuin tänään

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle miellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Asiakaskokemus ja palvelulupaus – kuinka ne toteutuvat?

Monessa yrityksessä on aika hyvin määritelty haluttu asiakaskokemus ja palvelulupaus. Tässä on kuitenkin hyvä huomioida myös toinen puoli, eli palvelutoteuma. Jotta voit johtajana viedä asiakaskokemustanne eteenpäin, täytyy olla hyvä näkymä toteumaan.

4 kriittistä kohtaa B2B-asiakkuusprosessissa

Otetaan esimerkiksi vaikka B2B-asiakkuusprosessi ja neljä kriittistä kohtaa siinä.

Aloitetaan teidän ihan ensimmäisestä yhteydenotosta, soitosta. Tiedätkö, kuinka moni asiakkaistanne haluaa ottaa teidät vastaan puhelun perusteella? Mikä on puhelussa se viesti tai tarina, joka aidosti puhuttelee? Miksi osa asiakkaista taas tippuu matkasta jo tässä vaiheessa?

Entä sitten varsinaisessa tapaamisessa; kuinka hyvä näkymä sinulla on siihen, että millainen kokemus se on asiakkaalle? Kuunneltiinko asiakasta? Menikö puolestaan teidän tärkeimmät viestit läpi asiakkaalle? Tuliko asiakkaalle jo tässä kohdassa olo, että hän sai jotakin?

Mietitään seuraavaksi tarjousvaihetta. Miksi teidät valitaan kumppaniksi tai jätetään valitsematta? Ratkaistiinko teidän tarjouksessa sitä oikeaa ongelmaa? Olivatko ratkaisun elementit asiakkaalle ymmärrettäviä? Oliko tiimi oikea? Tekikö ehkä kilpailija jotain paremmin, enemmän tai aktiivisemmin myyntiprosessin aikana, kuin mihin te pystyitte tällä kertaa?

Entäs varsinainen yhteistyö; millaista yhteistyö teidän kanssanne on? Saavutettiinko tavoitteet, jotka oli alun perin asetettu? Ja ehkä joskus jopa vielä tärkeämpää; miltä yhteistyö kanssanne tuntuu? Miten asiakas sen kokee?

Nyt kun mietit teidän myyntiprosessia tai asiakkuusprosessia, niin mistä kohdista tiedät, että sinulla on hyvä tuntuma? Mitkä taas ovat ne kohdat, joissa pitäisi höristää enemmän korvia ja hankkia tietoa, jotta se teidän haluttu asiakaskokemus voisi olla huomenna enemmän totta, kuin tänään?

Katja Gunnelius