Video: Oletko pitänyt huonon palaverin?

Lataa 10 vinkkiä parempaan palaveriinSaat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Sen palaverin jälkeen hävetti

Oletko koskaan vetänyt huonon palaverin? Siis sellaisen palaverin, että hävetti kun ihmiset olivat poistuneet huoneesta. Ei tapahtunut inspiraatiota ja innostumista. Tapahtui edestä lukemista ja Seppo nojasi taaksepäin jo kahden minuutin jälkeen. Leena piti käsiä naaman edessä jossain kohtaa palaveria. Nämä ovat kauheita tilanteita – mutta onneksi niitä voi välttää.

2 vinkkiä parempaan palaveriin

Ensimmäinen vinkki on se, että ihan oikeasti valmistaudut ensi kerralla siihen palaveriin ennen kuin astut sisään huoneeseen. Et ainoastaan mieti, että mitkä asiat täällä on kätävä läpi, vaan kysyt itseltäsi jokaisen asian kohdalla, että miten tämä käydään läpi?

Miten käymme tämän läpi niin, että se on osallistavaa? Että siitä voisi inspiroitua ja innostua? Että ihmiset työskentelisivät enemmän yhdessä asian eteen, sen sijaan että kerrot sieltä edestä ilmoitusluontoisia asioita. Tai jaat tehtäviä. Pyri saamaan ihmiset itse miettimään, miten tehtävät ratkotaan. Valmistautuminen ei siis ole asioiden valintaa, vaan niiden toteutuksen suunnittelua.

Toinen vinkki. Miten avasit siinä epäonnistuneessa palaverissa kanavan? Oliko kenties niin, ettet avannut kanavaa ollenkaan? Ehkä totesit alkuun ainoastaan, että ”aloitellaas”. Tai että ”nonni, huomenta. Ryhdytääs hommiin”. Varmista, että ihmiset ovat virittyneitä kuulemaan, osallistumaan ja työskentelemään ja energia on lähtenyt liikkeelle. Sinulla täytyy olla jotain sellaista, joka virittää ihmisten aivot käyntiin. Vaikka hassu kissavideo 🙂 Jotain, joka saa heidät nauramaan yhdessä ja löytämään yhteisen rytmin. Tai sitten joku esimerkki siitä, mitä teidän täytyy työstää palaverin aikana. Esimerkiksi joku oikein hienosti toteutettu juttu, jonka hekin haluavat luoda. Jotain, mikä sytyttää koko porukan.

Eli vahva avaus ja suunnittelu työskentelytavoista. Tulee todella paljon parempi seuraava tiimipalaveri. Kokeile!