Video: Kahvihuonemöyhääminen on työpaikkojen eliksiiriä. Vai onko?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Puhutaanko hetki asioista joista emme päätä ja joihin emme voi vaikuttaa?

Meillä ihmisillä on tapana tiukan paikan tullen ja muutosten hetkellä aloittaa möyhääminen. Kahvihuonemöyhääminen on työpaikkojen eliksiiriä.

Vai onko?

Varmaan itsekin tunnistat, että erilaisissa tilanteissa me ihmiset haluamme puhua asioista joista emme päätä ja joihin emme voi vaikuttaa.

Hyvänä esimerkkinä vaikka sää ulkona.

Sataako vai paistaako? Meillä ei ole siihen piirun vertaa vaikutusvaltaa tai mahdollisuutta päättää.

Se mihin voimme vaikuttaa, on meitä lähellä olevat ihmiset. Miten tässä voidaan vaikuttaa? Vanhempina, esimiehinä, työkavereina ja puolisoina oma käytöksemme ratkaisee. Meidän valitsemat sanat ja meidän esimerkkimme.

Näitä muut seuraavat, mutta sinä taas et päätä, lähtevätkö he mukaan. Mutta sinä päätät, kuinka käyttäydyt.

Jos keskität huomiosi niihin asioihin joista päätät ja joihin voit vaikuttaa, eli omaan asenteeseen, ajatteluun ja erityisesti tekoihin, hallinnan tunteesi paranee, keskikehä kasvaa ja voit paremmin.

Mihin sinä keskityt tällä viikolla?

Janne Kolehmainen
Janne on kokenut erityisesti myynnin ja johtamisen saralla. Myynnin johtamisen lisäksi myyntiprosessit, key account management ja johtoryhmätyöskentely ovat Jannen vahvuuksia ja näistä hänellä on kokemusta useilta toimialoilta. Tutustu Janneen tarkemmin täällä!