Video: Kannattaako yhden työntekijän virheestä kertoa koko organisaatiolle?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

asiakkaan etu > prosessi

Kannattaako yhden työntekijän tekemästä virheestä kertoa koko organisaatiolle?

Äskettäin keskustelin yhden toimitusjohtajan kanssa, joka kertoi, että heidän yrityksessä on käytössä tällainen menettely. Kerrotaan virheistä koko organisaatiolle.

Tarkoituksena ei tietenkään ole viedä työntekijöitä häpeäpaaluun jokaisesta rikkomuksesta, vaan tuoda esiin tarkkaan rajattuja ja määritettyjä tapauksia. Sellaisia esimerkkejä joissa työntekijä on toiminut prosessin vastaisesti, mutta asiakkaan edun mukaisesti.

Prosessin vastaisesti, mutta asiakkaan edun mukaisesti.

Kun kuulin tästä, ajattelin, että tämä on nerokasta.

Sen sijaan, että rangaistaisiin ihmisiä siitä, että he eivät orjallisesti noudata prosessia – iloitaan ja juhlitaan sitä, että säännöt eivät sittenkään syrjäyttäneet ajattelua.

Samalla prosessista saattaa paljastua sellaisia piirteitä, joita pitää tuunata tai uudistaa.

Seuraavan kerran, kun teillä joku soveltaa omaa luovuuttaan ja toimii prosessin vastaisesti – toivon, että pysähdyt miettimään, että onko virhe tapahtunut työntekijän toiminnassa vai prosessin suunnittelussa.

Jyri Paavilainen
Jyri työskentelee Trainers’ Housella markkinoinnin operatiivisena johtajana. Älä anna nuorekkaan ulkokuoren hämätä – poikamaisen olemuksen takaa paljastuu yli 15 vuoden kokemus sisällöntuotannosta ja tarinankerronnasta. Tutustu Jyriin tarkemmin täällä!