Video: Keskitytkö lopputulokseen vai tekemiseen?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Ammattilaisuus on ristiriitojen ymmärtämistä

Oletko pelannut joskus lottoa? Ehkä olet. Moni on. Minäkin olen.

Oletko joskus voittanut lotossa?

Sen suhteen minulla on sinulle vähän huonoja uutisia. Todennäköisesti vastasit väärin. Oikea vastaus on, ettet ole koskaan voittanut, etkä tule koskaan voittamaan.

Kuinka niin? Mitä sinä Juho selität? Juurihan minulla on ne voitot tässä kädessä. 25 euroa kävin kioskilta lunastamassa voittoja.

Tässä oli kuitenkin kyse vain yksittäisestä tapahtumasta – missä itse asiassa todennäköisyydet eivät olleet sinun puolellasi. Lotossa palautusprosentti on noin 40 %. Eli tämä tarkoittaa sitä, että aina kun ostat 10€ rivejä, saat 4€ takaisin. Siis pitkässä juoksussa, kun pelataan kymmeniä ja kymmeniä, satoja tai tuhansia rivejä. Se, että tässä yksittäisessä tapauksessa pääsit kioskilta hakemaan voittoja, niin tässä tuleekin se vaikea juttu: vaikka sinulla on rahaa kädessäsi, hävisit silti. Ammattilaisuus on ristiriitojen ymmärtämistä.

Jos tämän todennäköisyysesimerkin vie työelämän puolelle, niin näyttäisi siltä, että harrastelijat tutkivat lopputulosta ja tekevät sen perusteella johtopäätöksiä. Oliko jokin tekeminen järkevää vai hölmöä? Ammattilaiset puolestaan katsovat tekemistä ja arvioivat sen perusteella, onko tämä tekeminen voittavaa. Pääseekö tällä eteenpäin? Huolimatta yksittäisen tapahtuman lopputuloksesta. Eli asiakkaalle kannattaa esitellä tarjous toisenkin kerran, vaikka hän ei ensimmäisellä kerralla ostanut. Tämä on todennäköisesti viisasta.

No mitä sinun tällä viikolla kannattaa tehdä, niin keskity tulostaulun sijaan tekemiseen ja arvioi, onko tämä sellaista tekemistä, mikä pitkässä juoksussa johtaa voittoon?