Video: 3 kysymystä, joilla parannat työsi tuottavuutta

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Tuntuuko, ettet saanut mitään aikaiseksi?

Erityisesti tietotyötä tekevälle voi viikon päätteeksi tulla epäily, että mahtoiko tässä saada mitään tuottavaa tällä viikolla aikaiseksi.

Jos tällaiset tuntemukset kuulostavat tutulta, haluan jakaa sinulle kolme vinkkiä, joita voisit tällä viikoilla kokeilla.

Älä aloita viikkoa ennen kuin olet päättänyt sen

Kuulin joskus tälläisen lauseen, että älä aloita viikkoa ennen kuin olet päättänyt sen.

Tähän nojaten kannustaisin sinua kysymään itseltäsi – jos saisin valita yhden asian, jonka varmuudella saisin valmiiksi tällä viikolla, mikä se olisi?

Mikä olisi se yksi asia, joka valmistuessaan veisi sinua ja teitä lähemmäs pöydällänne olevia tavoitteita?

Arvokkain ajankäyttö juuri nyt

Toinen kysymys, jota voit kysyä itseltäsi pitkin viikkoa useita kertoja, kuuluu näin: mikä olisi arvokkainta ajankäyttöä minulle juuri nyt?

Eli kun meillä on paljon prioriteetteja, pitkät työlistat, työt harvoin tekemällä valmistuu, niin siinä pitkässä listassa – mikä olisi se kaikkein arvokkain asia juuri tässä hetkessä? Pyri järjestämään työpäiväsi niin, että pääset käyttämään mahdollisimman paljon aikaa niihin kärkipään asioihin.

Lopeta tärkeiden asioiden lykkääminen

Viimeinen kysymys, joka liittyy työn tuottavuuteen mutta myös henkiseen kasvuun, olisi kysyä itseltäsi, mitä minä tällä hetkellä lykkään? Tai radikaalimpi kysymys, mitä minä pelkään tehdä tällä hetkellä?

Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, sillä usein arvokkaimmat asiat ovat luonteeltaan sellaisia, että ne kysyvät ripauksen rohkeutta ja etukäteispäätöksentekoa – ja siinä hetkessä ne saattavat tuntua epämukavilta.

Tässä sinulle kolme vinkkiä. Kokeile näitä, ja perjantaina tai sunnuntaina kuuntele hieman kehoasi ja mieltäsi – oletko tyytyväinen siihen, mitä sait tällä viikolla aikaiseksi?

Toivon kovasti, että näin kävisi. Ei muuta kuin oikein tuottavaa ja mukavaa viikkoa.

Arto Siurua

Arto työskentelee Trainers’ Housella muutoskonsulttina yrityskulttuuriin, strategiaan ja johtamisen mediallistamiseen liittyvissä hankkeissa. Ennen Trainers’ Houselle siirtymistään Arto toimi toimitusjohtajana Stronghold Sukseessa. Tutustu Artoon tarkemmin täällä!