Video: Kuinka johdat etätyötä pitkäkestoisesti tekeviä pysymään ruodussa?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Pidempi yhtäjaksoinen etätyö voi aiheuttaa haasteita siihen tottumattomalle

Näyttää siltä, että monen esimiehen tiimit tekevät nyt vähän pidempään yhtäjaksoisesti etätöitä.

Olemme ehkä aiemmin tottuneet siihen, että ihmiset tekevät esimerkiksi päivän viikossa etänä ja kenties joissain ammateissa vähän enemmänkin. Nyt olemme kuitenkin sellaisessa hetkessä, jossa ihmiset saattavat olla kaksi, kolme tai jopa viisi viikkoa etätöissä.

Esimiehenä sinun kannattaa tunnistaa, että tämä on monelle työntekijälle hyvin uusi tilanne.

Ihmiset ovat pitkäkestoisesti pois työyhteisöstä ja samalla ihmisten arki kotona on muuttunut.

Nyt pitäisi miettiä, kuinka pitää ihmiset silti osana työyhteisöä ja kuinka autat heitä sietämään tai kestämään sitä, että suurin osa työstä tapahtuukin nyt kaukana työyhteisöstä, ehkä jopa yksin? Kunka pidätte fokuksen? Kuinka autat heitä ylipäätään rytmittämään omaa päiväänsä? On aivan eri asia olla silloin tällöin etänä, kuin olla pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti poissa työyhteisöstä, kun arki ympärillä on muutenkin muuttunut harrastusten ja normaalin tekemisen osalta.

Vaikket ehkä halunnut tai ajatellut, tämä tulee nyt sinun tontillesi.

Tilanne on outo, mutta siihen pätee kuitenkin normaalit uusien asioiden ja tapojen muodostamisen lainalaisuudet.

Mielelläni miettisin näitä asioita myös sinun kanssasi yhdessä.

Jouni Eronen
Muutoskonsultti Jouni on toiminut valmennuksen ja konsultoinnin kentällä jo lähes 20 vuoden ajan. Viime vuodet Jouni on viettänyt esimiestyön ja johtamisen kehittämisen parissa mm. tuotannossa, palveluliiketoiminnassa ja ICT-maailmassa, sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tutustu Jouniin tarkemmin täällä!