Video: Kun kaikki on tärkeää, mikään ei ole

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

strategian kielioppi

Haluan jutella kanssanne hetken strategian kieliopista.

Yritysmaailmassa olemme tunnettuja siitä, että käytämme paljon jargonia. Välillä on hyvä pohtia, mitä käyttämämme sanat merkitsevät – tai ainakin, mitä me niillä tarkoitamme, kun sanoja käytämme.

Sanakirjassahan strategia on substantiivi. Se on nimisana ja sillä tarkoitetaan asiaa tai käsitettä. Useimmiten se on mallinnettu, että se on suunnitelma pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamiseen.

Ainakin minusta on tuntunut siltä, että nykyään sana strategia on muuttunut adjektiiviksi. Me olemme muuttaneet sen muotoon strategista, ja strategisia asioita on uskomaton määrä. Välillä tuntuu, että yrityksillä on jopa kahvikuppistrategia.

Kaikki on strategista, ja se vaikuttaa olevan synonyymi sanalle tärkeä. Tämä ei olisi ongelma, jos se olisi synonyymi sanalle tärkeintä, mutta kun näitä asioita on niin monta ja niin paljon.

Jos kaikki on tärkeää, niin mikään ei ole.

Itse ehdottaisin, että jopa tämä sanakirjan määritelmä on väärässä. Strategia on lopulta verbi. Se on teon sana.

Kuten legendaarinen Herb Kelleher, Southwest Airlinesin toimitusjohtaja sanoi, ”We have a strategy, it’s called doing things”.

Minä suosittelisin tätä. Näin vältät asioiden paljouden, ”kun kaikki on tärkeää, niin mikään ei ole tärkeää”, vaan saadaan se strategia puettua teoiksi.

Pohdi kolmesta viiteen kaikkein tärkeintä tekemistä arjessa. Yleensä aika hyvä jako on, että mietitään, mikä on tärkeintä tekemistä johtamisessa, mitä se on yhteistyössä ja mitä se asiakastyössä?

Ehdotan, että tälläkin viikolla mietitte hetken strategian kielioppia.