Video: Me > Minä

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle miellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Me > Minä

Mietitkö joskus, että miten sinun ja teidän ihmisistä saisi vielä enemmän irti? Ja ei niinkään pakottamalla, vaan että syntyisi oma-aloitteista ja omaehtoista itsensä likoon laittamista. Todennäköisesti mietit.

Olen aikoinaan pelannut jääkiekkoa maalivahtina. Jos ja kun kävi niin, että oma joukkue oli takamatkalla (kuten itse asiassa aika usein kävikin) ja lopussa saatiin onnekkaasti tai taidokkaasti tasoitettua peli, niin mitä luulet – kuinka paljon riemuuni maalilla vaikutti tieto siitä, kuka maalin teki? Vastaus on, että sillä ei ollut mitään merkitystä. En ajatellut sitä lainkaan, eikä todennäköisesti muutkaan.

Miksi näin?

Koska meidän yhteinen tavoite voittaa ottelu, turnaus tai mestaruus on niin tärkeä ja kaikkien tiedossa, että siitä ei tarvitse edes puhua. Kokemus ja tavoite ovat niin syvällä meissä, ettemme edes mieti, että viitsinkö minä tai jaksanko minä. Kaikki tehdään tavoitteen eteen. Ei kysellä omien oikeuksien perään, vaan laitetaan kaikki likoon sen yhteisen hyvän puolesta.

Katso ympärillesi. Onko teillä tällaista kaikille kirkasta ja tunnetasolla merkityksellistä tavoitetta? Jos ei, niin ryhdy siihen. Todennäköistä on, että tämän kautta saat porukoistanne paljon enemmän irti. Ilman, että se perustuu pakottamiseen tai vaatimiseen.

Marc Moberg