Video: Mikä merkitys on prosentin parannuksella?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Pienten parannusten yhteisvoitto ratkaisee koko pelin

Mitä tekisit, jos vastuullesi annettaisiin niin huono firma, ettei teille myytäisi edes työvälineitä?

Vuonna 2003 Dave Brailsford joutui tälläiseen tilanteeseen, kun hän otti vetääkseen brittien pyöräilymaajoukkueen. Aiemmin britit olivat pärjänneet niin huonosti, että yksi Euroopan suurimmista pyörävalmistajista ei suostunut myymään heille pyöriä. Pyörävalmistaja koki, että heille olisi mainehaittaa siitä, että britit ajavat heidän pyörillään.

Mitä Dave Brailsford teki?

Hänellä oli filosofia nimeltä aggregation of marginal gains, eli marginaalisten editysaskelten yhteisvaikutus. Ajatus oli se, että jos he parantavat kaikkea mahdollista prosentin, sillä voidaan saavuttaa isoja asioita. Tai tämä oli ainakin se teoria.

He vaihtoivaat satulat mukavimpiin ja hinkkasivat pyörät alkoholia paremman pidon takia. He testasivat tuulitunnelissa ajoasut ja vaihtoivat ulkokisoihin sisävermeet, koska ne olivat kevyemmät.

Parantaminen ei jäänyt itsestäänselviin asioihin. He ottivat kirurgin opettamaan pyöräilijöille, kuinka pestä kädet, ettei tule flunssaa. He myös maalasivat kisabussin sisäosan valkoiseksi, jotta pöly huomataan helpommin ja hengityselimet pysyvät terveinä.

Mitä puuhastelulla saatiin aikaiseksi?

5 vuotta sen jälkeen kuin Brailsford aloitti, eli 2008 Pekingin olympialaisissa, britit voittivat 60% kaikista mahdollisista kultamitaleista. Samana vuonna ensimmäistä kertaa koskaan, britti voitti Tour de Francen. Seuraavana vuonna 2009, toinen britti muutti Tour de Francen. 2015, 2016, 2017 – kolme voittoa lisää. Eli vuosikymmenen aikana he olivat saaneet kuusi Tour de Francen voittoa.

Luultavasti sinullakin on arjessasi ja työssäsi asioita, joita voisit tehdä paremmin – mutta ne tuntuvat niin vähäpätöisiltä, että ei oikein viitsi.

Miksi tehdä tämä asia paremmin, jos sillä ei ole isoa vaikutusta?

Jos kerrytät pieniä parannuksia, niiden yhteisvaikutus voi ratkaista koko pelin.

Pidä tällä viikolla silmät auki – missä sinä tai te voisitte tehdä pieniä prosentin parannuksia, joilla voisi kaapata 60% kaikesta hyvästä mitä on tarjolla.

Jyri Paavilainen
Jyri työskentelee Trainers’ Housella markkinoinnin operatiivisena johtajana. Älä anna nuorekkaan ulkokuoren hämätä – poikamaisen olemuksen takaa paljastuu yli 15 vuoden kokemus sisällöntuotannosta ja tarinankerronnasta. Tutustu Jyriin tarkemmin täällä!