Video: Mikä on asiakaskeskustelun tärkein tavoite?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Mitä saat ihmiset tuntemaan?

Tiedätkö, mikä yhdistää maailman suurinta kahvilaketjua nimeltä Starbucks ja onnistunutta myyntitapaamista tai hyvää kylmäsoittoa?

Voisin kertoa lyhyen tarinan Starbucksin toimitusjohtajasta Howard Schultzista, joka otti vetovastuun yrityksestä 80-luvulla. Tällöin heillä oli vain 11 kahvilaa, nykyään kahviloita on noin 31 000. Hän oli lomailemassa Italiassa ja siellä kahvilassa käydessään hän sai vahvan näyn, että kahvilan syvin idea ei tulisi olla se kahvi itsessään, vaan koko ympäröivä kokemus.
Toisin sanoen, hän ei halunnut vain myydä kahvia, vaan saada asiakkaan tuntemaan olonsa paremmaksi kahvilassa käydessään.

No miten tämä liittyy myyntiin tai kylmäsoittamiseen?

Asiakkaat monesti yllättyvät siitä, että puheluidemme tärkein tavoite ei ole tapaamisen sopiminen, vaan asiakkaan saaminen paremmalle tuulelle.

Olen itse viimeisen vuoden aikana sopinut noin tuhat tapaamista puhelimessa ja jokaista onnistunutta keskustelua on yhdistänyt sama ajatus, että asiakas tulee puhelun aikana paremmalle tuulelle.

Tähän sopii ajatus Maya Angeloulta –

Ihmiset unohtavat sen, mitä olet sanonut tai tehnyt, mutta he eivät koskaan unohda, mitä olet saanut heidät tuntemaan.

Haastan sinut tällä viikolla pohtimaan, mitä saat asiakkaasi, ystäväsi ja kollegasi tuntemaan keskusteluidenne aikana?

Tomi Tolonen
Tomi Tolonen työskentelee Trainers’ Housella avustavana konsulttina. Tomin energisyys ja hyväntuulisuus näkyvät pitkälle ja tarttuvat jokaiseen. Hän on erityisen motivoitunut kehittymään paremmaksi versioksi itsestään joka päivä. Tutustu Tomiin tarkemmin täällä!