Video: Mitä teet, kun tapaaminen alkaa?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kaksi vinkkiä myyjälle

Kun asiakastapaamisen virallinen osuus alkaa, mitä sanot ensimmäiseksi?

Olette hakeneet kahvia, löytäneet oikean neukkarin ja istahdatte alas (on muuten kohteliasta antaa asiakkaan istua ensin, sitten vasta sinä istut). Mitä tapahtuu tämän jälkeen?

Aloitatko esittelemällä myyntikalvojasi? Menetkö kenties suoraan asiaan ja vihkit asiakkaan myyntispiikkiisi?

Yksi asia mitä itse teen tapaamisessa ensimmäisenä on, että kiitän.

”Kiitos, että otit minut vastaan”.

Mutta tämän jälkeen tulee palaverin tärkein kysymys;

”Meillä on tunti varattu aikaa, sopiiko tämä edelleen sinulle?”.

Pahimmassa tapauksessa puolet tapaamisestanne on mennyt ja asiakas toteaa, että meillä on itse asiassa 2 minuuttia aikaa jäljellä, ennen kuin täytyy juosta seuraavaan. Itsehän olet vasta spiikkisi puolessa välissä ja nyt pitäisikin parissa minuutissa käydä läpi loput asiat.

Kysymällä ajasta heti alussa, vältyt tältä. Asiakas saattaa jopa heti alkuun kertoa, että hänen täytyy olla seuraavassa paikassa kolmen vartin päästä. Tämän tietäessäsi, pystyt jaksottamaan omaa spiikkiäsi käytettävissä olevaan aikaan.

Kiitä ja varmista aika.

Christoffer Holm
Christoffer työskentelee Trainers’ Housella muutoskonsulttina painopisteenään kansainväliset projektit. Tutustu Toffeen tarkemmin täällä!