Video: Mitkä asiat vaikuttavat motivaatioon?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Sisäinen motivaatio

Ihmisen sisäinen motivaatio muodostuu tutkimusten mukaan neljästä asiasta.

1. Autonomia

Autonomia, eli itsemääräämisoikeus. Sinulla on hallinnan tunne siitä, mitä teet. Et ole varsinaisesti kenenkään toisen orja.

2. Oppiminen ja osaaminen

Kaikki onnistuminen ja tieto siitä, että menet eteenpäin. Joillekin ihmisille tämä kaikista kriittisin asia. Aina täytyy saada uutta opittavaa, he innostuvat siitä.

3. Porukka

Porukka, eli sosiaalinen yhteenkuuluvuus. Onnistut laumasi edessä. Ihminen on laumaeläin, siitä täytyy pitää huolta.

4. Tarkoitus ja merkitys

Tarvitsemme jonkin tarkoituksen ja merkityksen sille mitä teemme. Erottaisin nämä kaksi asiaa vielä toisistaan.

Tarkoitus on englanniksi ”purpose”, eli jokin selkeä suunta mihin olemme menossa. Miksi teemme jotakin tiettyä asiaa. Merkitys tarkoittaa puolestaan jotain itseä laajempaa merkitystä. Merkitys muille, kuin itselle: maailmalle, työkaverille tai vastaavalle.

Mitä tahansa teetkin, olit sitten esimies tai yrittäjä tai muuta, varmista, että ihmisilläsi on jollain tavalla otettu huomioon nämä neljä asiaa.

Tuomo Loukomies
Tuomo on koulutukseltaan erityisopettaja ja erikoistunut parempaan oppimiseen. Ihmiset ja ajattelun muutos kiinnostavat Tuomoa. Tutustu Tuomoon tarkemmin täällä!