Video: Näin saat asiakkaan puhumaan hänelle tärkeistä asioista

Tunteet tarttuu

Onko sinulla hankaluuksia saada asiakas puhumaan hänelle tärkeistä asioista?
Tämä voi johtua siitä, että olet robotti – ihan teflonia.

Tunteet tarttuu ja toista pitää koskettaa niin, että hän alkaa kertomaan tarinaa. Jotta tämä tapahtuu, sinun täytyy myös itse olla todella auki.

Haluan antaa sinulle neljä vinkkiä sinun seuraaviin vaikuttamistilanteisiisi.

1. Huumori on vallan merkki
Huumori on todella tehokas ase ja nauru lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta enemmän kuin mikään muu asia.

2. Näytä oma oma haavoittuvaisuutesi
Meillä ihmisillä on erikoinen ajatus, että jos näyttäydytään täydelliseltä toiselle, niin sitten hän pitää minusta. Se on kuitenkin aivan päinvastoin. Me rakastumme toistemme rosoisuuteen ja epätäydellisyyteen. Miksi ihmeessä yritämme elää Facebook-elämää, jossa kaikki on täydellistä ja minulta onnistuu ihan jokainen asia?

3. Anna toiselle mahdollisuus kokea olevansa tärkeä
Ole äärimmäisen kiinnostunut ihmisestä. Ihmisen tavoitteista ja huolista. Varsinkin nyt etämaailmassa, älä unohda ihmistä, vaikka välissänne on teknologia.

4. Mene samaan rytmiin
Meillä on vaistomainen tapa hakeutua samaan svengiin toisen kanssa. Kiinnitä tähän huomiota, pyri löytämään yhteinen sävel, käytä toisen mielisanoja ja pyri olemaan yhtä toisen ihmisen kanssa.

Nämä neljä vinkkiä auttavat sinua muuttumaan robotista vaikuttajaksi, joka saa aikaiseksi tuloksia.

Tapaatko tarpeeksi asiakkaita?

Oletko huomannut, että viime aikoina on ollut vaikeampaa…

a) saada asiakasehdokkaita kiinni

b) saada asiakasehdokkaiden kalenteriin kohtaaminen sinun kanssasi?

Kun asiakkaalla on kiire, sinun pitää osata tehdä asiastasi hänelle kiireellisempi
Et suinkaan ole ainoa myyjä, joka yrittää saada siivun asiakasehdokkaan elämästä. Koska niin moni muu kilpailee huomiosta sinun kanssasi, olisi hyödyllistä kehittää sellainen soittotarina, että asiakas lankeaa loveen saman tien stoorisi kuullessaan.

Tarinan lisäksi sinun pitäisi luoda puhelulle sellainen rakenne ja kuljetus, että pääset ylipäänsä luomaan asiakasehdokkaalle odotuksen tapaamisen arvosta – jolloin on todennäköisempää että kalenterista löytyy teille yhteistä aikaa.

Mutta mites tämä tehdään? Sitä varten olemme luoneet 100-minuuttisen Delta Force -valmennuksen nimeltään Tapaamisia kalenteriin. Valmennuksen opeilla kalenteriin pamahtaa möteä möten perään.

Lue lisää Tapaamisia kalenteriin -valmennuksesta

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Juuso Helokangas
Juuso tekee päivittäin töitä asiakkaiden myyntiprosessien parissa. Juuso on usein mukana hankkeissa, joissa perinteisiä tuotemyyjiä muutetaan asiakkaan ongelmia ratkoviksi ratkaisumyyjiksi. Juuso pohtii asiakkaiden kanssa viikoittain, kuinka hit rateja saadaan myyntiprosessin eri vaiheissa nostettua ja myyntisykliä lyhennettyä. Tutustu Juusoon tarkemmin täällä!