Video: Oikein epämukavaa päivää!

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Oikein epämukavaa päivää sinulle!

Yleensä toivotamme toisillemme mukavaa päivää.

Ajattelin uida tänään vastavirtaan ja toivottaa sinulle oikein epämukavaa päivää!

Ei, minun ei ole tarkoitus olla epäkohtelias tai nuiva tyyppi. Ajattelin, että tänään on mahtava päivä oppia jotain uutta.

Uudet asiat ovat epämukavia

Uuden oppiminen ei tapahdu sillä, että jökötämme mukavuusalueellamme. Tehden niitä asioita, jotka ovat tuttuja, turvallisia ja tuntuvat mukavilta.

Uudet asiat ovat epämukavia.

Yritämme vältellä epämukavia asioita ja kun niitä täytyisi tehdä, mieli keksii kummallisesti kaikkea muuta mitä voisi tehdä epämukavuusalueelle menemisen sijaan.

Olen itse nykyisessä muutoskonsultin työssäni melko uusi tapaus. Työssä on toki paljon asioita, jotka ovat minulle entuudestaan tuttuja – kuten vaikkapa yritysten viestinnälliset haasteet, joiden parissa sinäkin saatat joskus painia.

Minulle uusi asia työssä on myyntifunnelin alkupää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että minun täytyy muun muassa tarttua puhelimeen ja soittaa sinulle. Kerron, kuinka ajattelen voivani olla sinulle avuksi.

Järki sanoo, ettei aikuiselle ihmiselle soittaminen voi olla kovin vaikea asia. Minulle se on kuitenkin ihan todella jännittävää. ”Kylmäsoittaminen” on pelottavaa.

Vaikka järki siis sanoo, että tämä on normihommaa, niin tunteeni on nopeampi kuin tietoinen mieleni. Se ehtii jo muodostaa asiasta mielipiteen. Joudun aika paljon taivuttelemaan sitä, että saan itseni puhelimen ääreen ja soitettua sinulle.

Mikä se sinun juttusi on?

Mitä asiaa sinä välttelet?

Mikä asia odottelee työpöydän kulmalla, mutta et ole vielä saanut aikaiseksi ottaa sitä käsittelyyn?

Haastan sinut.

Lähden kohta soittamaan (ehkä sinulle?). Ota sinä puolestasi työn alle se sinulle haastava asia.

Eli oikein epämukavaa päivää!

Raija Gynther
Raija on kokenut muutosviestinnän asiantuntija. Tutustu Raijaan tarkemmin täällä!