Video: Päätös ei toteuttanutkaan itse itseään

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Päätökset käytäntöön

Oletko koskaan ollut sellaisessa tilanteessa, että on pidetty kokous, tehty päätös ja sitten parin viikon jälkeen ihmetellään, että kuka sen toteutti ja mitäs me nyt päätettiinkään? Tapahtuiko mitään? Lopulta todetaan, että no ei tapahtunut.

Muuten oli todella hyvä päätös, mutta ei harmillisesti osannut itse itseään toteuttaa.

Kerron pienen vinkin siihen, miten varmistaa, että tehdyt päätöksen menevät myös käytäntöön (kannattaa katsoa video!)

Vastuu ja viestintä

Usein palavereissa (ainakin toivottavasti) pidetään jonkinlaista pöytäkirjaa tai muistiota. Ainakin päätökset kirjataan ylös, eikö totta?

Kun pöytäkirjaan on kirjattu jokin päätös ja sovittu, että jotain tehdään, niin sen jälkeen muistiopohjassa on kaksi lisälaatikkoa.

1. Kuka vastaa toteutuksesta?
Sovitaan nimi, kenen vastuulle jää se, että homma tehdään.

2. Viestintä.
Kuka vastaa siitä, että tehty päätös viestitään asianomaisille henkilöille?

Käytännössä tämä menisi siis vaikka niin, että me täällä Trainers’ Housella päätettäisiin ottaa tällainen uusi muistiopohja käyttöön. Teemme siis ensin päätöksen, että jatkossa muistiopohja on tämä. Toteutukseen kirjaamme, että käytännön toteutus on vaikka Elinan vastuulla. Hän päivittää pohjan niin, että sieltä löytyy jatkossa nämä kaksi lisälaatikkoa.

Tämän jälkeen sovimme, kenen vastuulla on viestintä. Sovimme, että vaikka Raija kommunikoi kaikille kollegoille, että jatkossa käytämme uutta pohjaa.

Ota nämä kaksi lisälaatikkoa muistiopohjaan avuksi kun haluat, että päätökset menevät myös käytäntöön.

Raija Gynther
Raija on kokenut muutosviestinnän asiantuntija. Tutustu Raijaan tarkemmin täällä!