Video: 54 päivää, 23 tuntia Pohjoisnavalle

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle miellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Haahuilun hinta

Kuinka usein mielesi harhautuu miettimään tuloksia tai seurauksia työstänne, kesken suorituksen?

Eli olet jo lopputuloksessa, kun huomio pitäisi keskittää tekemiseen.

Hiihdimme kaveriporukan kanssa Pohjoisnavalle ja meillä oli pelisääntö numero 1: Tavoite on määritelty ja tiedämme miten sinne mennään (=hiihtämällä). Mutta tiedämme vielä, kuinka paljon meidän täytyy periaatteessa tehdä. Se pelisääntö oli siis se, että emme mieti, pääsemmekö perille, vaan se kysytään vasta 55 päivän päästä.

Se 54 päivää ja 23 tuntia hiihdämme. Keskitymme kriittiseen tekemiseen. Tarkemmin olimme jaksottaneet tekemisen niin, että hiihdimme 10 tuntia päivässä nettomääräisesti, tunnin sloteissa ja viiden minuutin breikki. Sillä pääsee Pohjoisnavalle! Ihan vaan raa’an yksinkertaisesti hiihtämällä. Unohdetaan se haahuilu lopputulokseen, tehdään päivän hyvä työ, onnitellaan ja katsotaan kuinka pitkälle päästään.

Yrityksissä ongelma on monesti se, että katseet harhailevat sinne, tänne ja tonne. Ei tiedetä, mikä johtaa haluttuun lopputulokseen, eikä tehdä sitä intohimoisesti tai tiukan kurinalaisesti.

Mikko Vermas