Video: Haukkasitko liian suuren palan muutoshankkeessa?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Sakkaako uudenvuodenlupaukset?

Hyvää helmikuun ensimmäistä maanantaita!

Nyt on taas se hetki, kun kuntosalit alkavat tyhjentymään ja ryhmäliikuntatunneille on helpompi tehdä varauksia.

Monella meistä on tapana tehdä uutena vuotena uudenvuodenlupauksia, joiden tavoitteena on muuttaa meidän koko elämäntyyli.

Lisätä liikuntaa, syödä terveellisemmin ja nukkua pidempään.

Usein nämä muutokset kuitenkin epäonnistuvat, emmekä saavuta uudenvuodenlupauksiamme.

Monesti syynä on se, että yritämme muuttaa kaiken kerralla. Kun arki alkaa, uutena vuotena tehdyt lupaukset jäävät kummasti arjen jalkoihin ja muutos tuntuukin liian vaikealta toteuttaa.

Tämä kannattaa muistaa myös työelämässä.

Ihminen pystyy muuttamaan 1-3 tapaa kerrallaan

Noin 70 % yritysten ja organisaatioiden muutoshankkeista epäonnistuu.

Osittain tämä johtuu siitä, että ihmisten kyky sietää ja vastaanottaa muutoksia on rajallinen.

Jos olet läpiviemässä jotain muutosta yrityksessäsi, muista, että vaikka muutos tuntuisi sinusta pieneltä, sillä saattaa olla merkittävä vaikutus muiden ihmisten arkeen ja rutiineihin.

Oli kyse sitten työelämän strategisesta muutoshankkeesta tai henkilökohtaisten elintapojen tasonnostosta, hyvä nyrkkisääntö on, että ihminen pystyy muuttamaan kerrallaan 1-3 tapaa.

Tämän vuoksi on tärkeää, että muutos vaiheistetaan.

Ensin tunnistetaan 1-2 tärkeintä kriittistä asiaa, joiden täytyy ensimmäisenä muuttua.

Jos mietit nyt mahdollisesti tekemiäsi uudenvuodenlupauksia tai muutoshanketta, joka teillä on töissä käynnissä, niin mieti, oletteko haukanneet liian suuren palan? Vai oletteko oikeasti tunnistaneet ne 1-2 kriittistä tekemistä, joiden täytyy muuttua ensimmäiseksi?

Sointu Kouki
Sointu työskentelee Trainers’ Housella muutoskonsulttina. Kansainvälisyys innostaa tätä daamia; työtaustaa mm. YK:n kehitysohjelmassa Tadzhikistanissa yksityisen sektorin kehittämisen, yritysten kilpailukyvyn ja kauppapolitiikan parissa sekä Ulkoministeriössä Suomessa ja Suomen Petroskoin edustustossa. Tutustu Sointuun tarkemmin täällä!