Video: Tällä niksillä parannat nimimuistiasi

Lataa 7 T:n muistilista seuraavaan tapaamiseenSaat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Nimi unohtui, vaikka vastahan me esittäydyimme

Haluatko oppia tavan, jolla voit huomattavasti parantaa todennäköisyyttä muistaa uusien ihmisten nimiä kun tapaat heidät? Usein käy niin, että juhlissa tai neukkarissa kättelet ihmisiä ja samassa hetkessä myös unohdat nimet. Joskus tämä voi olla vähän kiusaannuttavaa.

Avain nimien muistamiseen on työmuisti. Sinun täytyy aktivoida prosessorit. Syy miksi unohdat ihmisten nimet ei ole se, että et pitäisi heistä tai he eivät olisi sinulle tärkeitä. Työmuistikapasiteettisi on vain suunnattu jonnekin muualle silloin kun uusi ihminen sanoo nimensä.

Vinkkejä työmuistin käyttöönottoon

Ensimmäinen vinkki on vanha amerikkalainen; toisto. Toista ihmisen nimi ääneen. Tämä ei kuitenkaan riitä, mutta on ensimmäinen asia mitä voit tehdä.

”Matti Meikäläinen
”Aah, Matti Meikäläinen – hauska tavata”

Toinen vinkki. Nimen toistamisen jälkeen yhdistä nimi johonkin sinulle tuttuuun ihmiseen, ilmiöön, esineeseen tai asiaan. Luo assosiaatio.

Matti Meikäläinen, no se on vähän kuin Matti Vanhanen. Tämän jälkeen mietit Matti Vanhasta, lautakasaa tai uuniperunaa – mitä vaan mikä tuo jonkun hassun, hölmön tai ristiriitaisen assosiaation mieleesi. Melkein kaikista ihmisistä on mahdollista löytää nopeastikin tällainen assosiaatio. Mitä hölmömpi, sen parempi.

Kolmas vinkki on seuraava; toistat nimen, luot assosiaation ja sitten vielä visualisoit. Luo mielikuva. Matti Vanhanen tekee jotain yhdessä Matti Meikäläisen kanssa samassa mielikuvassa. Mieti vaikka heitä kantamassa lautakasaa ja syömässä uuniperunoita.

Tämän jälkeen et ikinä unohda sen Matin nimeä.