Video: Tarjoa turhaan

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Tarjonta luo kysyntää

Olet ehkä törmännyt sellaiseen ajatukseen, että yritysten olisi hyvä tarjota sellaisia asioita, tuotteita ja palveluita, joille on kysyntää. Ennen kuin mennään siihen onko asia näin, kysyn, että onko sinulle koskaan käynyt niin että olet selannut sosiaalista mediaa – ja löytänyt sellaisen mainoksen missä on tarjottu tuotetta, jonka yhtäkkiä huomaat tarvitsevasi?

Täytät sen lomakkeen, siellä on maksutiedot valmiina ja kohta sinulla on hieno keittiöveitsisarja, tohvelit, tai huppari mihin mahtuu koko perhe – ja sitten et ymmärräkään mitä on tapahtunut.

Tässä tapahtui niin, että olet törmännyt ilmiöön, jossa tarjonta synnyttää kysyntää.

Et sinä ennen sitä mainosta tiennyt että tarvitset paidan jossa lukee ”Maanantaiaamuna minäkään en ole parhaimmillani” – mutta ennen kuin huomaatkaan, se tipahtaa postiluukustasi.

Sama pätee ihan kaikkeen. Kun käyt tarjoamassa asiakkaalle sellaisia asioita, joita he ehkä saattaisivat tarvita tai joista he ehkä saattaisivat olla kiinnostuneita, niin löydätkin asiakkaita, jotka yhtäkkiä haluavatkin ostaa sitä mitä tarjoat.

Tietenkin törmäät myös asiakkaisiin, jotka eivät halua tai eivät tiedä tarvitsevansa sitä mitä tarjoat. Jotta löydät sen asian, mitä asiakkaat oikeasti tarvitsevat, niin tulee sinun tarjota sitä asiaa ensin turhaan – ja myöhemmin huomaatkin, että sieltä löytyikin paljon asiakkaita.

Mieti mitä tällä viikolla kannattaisi tarjota turhaan.

Jyri Paavilainen
Jyri työskentelee Trainers’ Housella markkinoinnin operatiivisena johtajana. Älä anna nuorekkaan ulkokuoren hämätä – poikamaisen olemuksen takaa paljastuu yli 15 vuoden kokemus sisällöntuotannosta ja tarinankerronnasta. Tutustu Jyriin tarkemmin täällä!