Video: Tulevaisuus on jo täällä – se ei vain ole tasaisesti jakautunut

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Tulevaisuuden tärkeimmästä tekemisestä tutumpaa

Kirjailija William Gibson totesi aikoinaan, että ”tulevaisuus on jo täällä – se ei vain ole jakautunut kovin tasaisesti”. Gibson tarkoitti, että uudet ilmiöt ilmestyvät keskuuteemme ensin pieninä etiäisinä, ja kasvavat lopulta eri puolilla niin suuriksi, että niistä tulee valtavirtaa. Tämä on ilmiselvästi tärkeä opetus markkinoinnissa, mutta sitä voi käyttää myös strategian ja kulttuurin johtamiseen.

Jos mietit, mitä teidän firmassa pitäisi tehdä viiden vuoden päästä, jotta menestyisitte nykyistä paremmin, on hyvin todennäköistä, että niitä asioita tehdään jo nyt. Voi olla, että niitä asioita tehdään vielä liian harvoin, liian satunnaisesti tai liian pienimuotoisesti. Kuten Gibson totesi: tulevaisuus on jo täällä, se ei vain ole jakautunut kovin tasaisesti.
Mitä tälle sitten voi tehdä? Miten saisi nopeutettua sitä, että tulevaisuuden tärkein tekeminen yleistyisi?

Kerro siitä tarinoita. Tee siitä näkyvämpää.

Me ihmiset olemme sellaisia otuksia, että kun joku saa meidän huomion, me alamme nähdä sitä joka paikassa. Onko sinulle koskaan käynyt niin, että ostat uuden auton, ja yhtäkkiä niitä alkaa olla joka puolella?

Sama ilmiö toimii myös johtamisessa sekä kulttuurin ja strategian muotoilussa. Kun nostat esiin niitä piirteitä, joita haluat juurruttaa, vahvistaa, vivuttaa teidän arjessanne ja tekemisessänne, ihmiset kiinnittävät niihin enemmän huomiota, jolloin ne alkavat tuntua yleisemmiltä. Ja kun ne tuntuvat yleisemmiltä – aivan, niistä myös tulee yleisempiä.
Siispä tee tulevaisuuden tärkeimmästä tekemisestä tutumpaa kertomalla ja jakamalla siitä tarinoita.

Jyri Paavilainen
Jyri työskentelee Trainers’ Housella markkinoinnin operatiivisena johtajana. Älä anna nuorekkaan ulkokuoren hämätä – poikamaisen olemuksen takaa paljastuu yli 15 vuoden kokemus sisällöntuotannosta ja tarinankerronnasta. Tutustu Jyriin tarkemmin täällä!