Video: Rytmitä elämää – se on jaksamisen perustyökalu

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.



Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Hyvinvoivan ihmisen tunnusmerkki on kyky elää rytmissä

Meidän ihmisten työkyvyn kannalta on todella olennaista, että osaamme elää rytmissä. Eli tunnistamme sen, mitä ympärillä tapahtuu – mihin tarvitsemme voimankäyttöä ja energiaa, ja missä kohtaa tulisi levätä. Se on ikään kuin soutamista pienessä tuulessa. Hyvät soutajat osaavat mitoittaa aironvedon nousevaan aaltoon ja aallon taittuessa levätä. Se on yksi työkyvyn johtamisen ja oman energian johtamisen perustyökalu.

Olemme nyt vuoden eläneet poikkeusolosuhteissa. Korona-aika on muuttanut meidän soutukeliä. Tuli rajoituksia, tuli harrastusrajoituksia, kokoontumisrajoituksia, meidän sosiaalinen elämä muuttui todella vahvasti – ja myös työelämä muuttui.

Joillekin se näyttäytyy niin, että soutukeli on flättiä. Ei tapahdu juuri mitään – kaikki päivät maanantaista perjantaihin, perjantaista sunnuntaihin ovat samanlaisia. Se saattaa tuntua helpolta soutaa tyynessä kelissä, mutta tarvitsemme pientä aallokkoa ja vaihtelua arkeen.

Joillekin korona-aika on ollut jatkuvaa ristiaallokkoa. Ei ole ollut kykyä järjestää arkea tai olosuhteet ovat olleet sellaisia, että perheen ja työn ristiriita on näkynyt ristiaallokkona. Mitä siinä käy ihmiselle? Ihminen väsyy ristiaallokossa soutaessa. Kun vene heiluu, kuluu enemmän voimaa.

On myös niitä, joille valitettavasti korona-aika on näyttäytynyt hyökyaaltona. Viikko lähtee maanantaina käyntiin hyökyaallolla, joka pyyhkäisee mukanaan ja huomaat, että onkin perjantai. Kaikki päivät ovat samanlaisia.

Rytminmuutoksen vaikutukset ihmisten hyvinvointiin ovat olleet nähtävissä jo syksyllä ja viimeistään nyt keväällä muutoksen seuraukset alkavat näkyä hyvinvointi- ja työtyytyväisyysmittauksissa.
Alun työolosuhteiden ja etätyökalujen säätämisen jälkeen etätyö on koettu positiivisena ja hyvänä. Jos sinusta tuntuu, että etätyöapatia kuitenkin ottaa otetta, arjestasi puuttuu rytmin vaihtelu.

ONKO RYTMINVAIHTOKYKYSI KUNNOSSA?

Juuri tänään kannattaa pysähtyä miettimään – soudanko flätissä kelissä, ristiaallokossa vai pyyhkäiseekö hyökyaalto mennessään.

Sinun kannattaa seuraavan viikon ajan tarkkailla, mitä arjessa tapahtuu yksinkertaisen kirjanpidon avulla:

1. Nukunko hyvin?
2. Lähteekö aamu kiireellä vai rauhassa käyntiin?
3. Onko minulla aikaa pohtia tulevaa?
4. Minkälaisia kohtaamisia päivän aikana on – ovatko Teams-tapaamiset yhdessä pinossa vai tunnistatko aallokon, jossa levätään ja sitten taas soudetaan?

Mieti tätä seuraava viikko – saat varmasti lisää elinvoimaa, kun osaat käyttää voimasi oikein.

Kuulostaako vähän liiankin tutulta?

Sovi Jarmon kanssa maksuton sparraus

Suurvalmentaja Jarmo Riskillä on pitkä kokemus työkyvyn johtamisesta, suorituskyvyn virittämisestä ja palautumisesta. Täytä yhteystietosi alla olevaan kenttään, niin sovimme kanssasi 15 min maksuttoman sparrauksen Jarmo Riskin kanssa teidän työkyvyn johtamisesta.


Jarmo Riski

Jarmon ammatilliseen erityisosaamiseen kuuluvat etenkin työkyvyn johtaminen, ihmisten suorituskyvyn virittäminen ja valmentaminen sekä erilaiset hyvinvointianalyysit, -kyselyt ja -mittaukset. Asiantuntemusta on kertynyt vuosien varrella myös energian säätelystä sekä kuormittumisen ja palautumisen tasapainosta. Tutustu Jarmoon tarkemmin täällä!