Video: Itsestäänselvä ja unohdettu.

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Miksi nukumme?

Uni.

Sitä pidetään usein itsestäänselvyytenä ja sen merkitys unohdetaan.

Koin herätyksen viime kesänä, kun luin Matthew Walkerin kirjan: ”Miksi nukumme?”.

Erityisesti seraava ajatus kirjasta:

Nukut normaalisti sanotaan vaikka kahdeksan tuntia. Sinulle tulee töissä tai vapaa-ajalla iso projekti päälle, jonka vuoksi heräät päiviä tai viikkoja pari tuntia aikaisemmin. Unenmäärä tippuu siis kuuteen tuntiin. REM-Uni, eli syvä uni ei laske 25 %, vaan jopa 60-90 %. REM-uni vaikuttaa muun muassa muistiin, oppimiseen ja ongelmanratkaisukykyyn. Nämä ovat aika tärkeitä tekijöitä päätöksenteossa.

Tärkeintä on huolehtia siitä, että itse nukkuu riittävästi ja on energinen kun menee töihin. Pystyt nostamaan tiimin tunnelmaa työpaikalla paremmin energisenä, kuin väsyneenä.

Energiaa viikkoon ja kauniita unia!

Petteri Halonen
Kempeleestä ponnistanut Petteri on ollut läpiviemässä noin 40 asiakkaan kanssa hankkeita, jotka ovat liittyneet pääasiassa myyntityön laadun ja esimiestyön kehittämiseen. Tutustu Petteriin tarkemmin täällä!