Video: 1 uusi ajatus neuvottelutilanteeseen

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Oletko parhaimmillasi neuvottelu- ja vaikuttamistilanteissa?

Haluan tarjota ajatuksen päivääsi liittyen neuvottelu- ja vaikuttamistilanteisiin. Tämä ajatus on; ihminen.

Ihminen itse asiassa tarkasteltuna kahdesta näkökulmasta.

Yksi on tietysti se vaikuttamisen kohde eli neuvottelukumppani. Hän on se ihminen, jonka omasta vapaasta halusta ja luottamuksesta riippuu pitkälti se, mihin neuvottelussa päädytte. Ne asiat neuvottelussa voivat olla todella arvokkaita, euroissa mitattuna jopa miljoonia. Tästä huolimatta neuvottelukumppanin halukkuus ja luottamus sinuun on kaiken ehto.

Tämä toinen ihminen jota tulee neuvottelu- ja vaikuttamistilanteessa tarkastella olet tietenkin sinä itse.

Tutkiskele itseäsi. Onko sinulla sellaisia omia tunnekoukkuja tai triggereitä, joista kun vähän painetaan niin saatat vaikka ärsyyntyä. Esimerkiksi jokin ilme tai ele tai jokin tietty sana. Näistä triggereistä johtuen se oma, hyvä vaikuttaminen ja paras versio sinusta itsestäsi voi jäädä toteutumatta neuvottelussa. Kysy vaikka kollegaltasi, onko sinussa havaittavissa tällaisia.

Ota siis seuraavassa neuvottelussa ihminen fokukseen. Hän ja sinä.

Jouni Eronen

Lisää ajatuksia neuvottelutaitoon liittyen?

Tutustu Neuvottele Paremmin valmennukseemme täällä.