Video: Arvot – tyhjä lupaus vai yhteinen sopimus?

Koska olette viimeksi pitäneet pistarit?

Arvojen ajatus on ohjata toimintaa. Jotta arvot voivat toteutua arjessa, niin aivan ensimmäiseksi ihmisten täytyy osata ne.

Siksi onkin aika järjestää arvopistarit! Lataa pistaripohja alta:Saat samalla Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Peilaa arvoja arjen tekemisen kanssa

Olen nähnyt tuhansia ja tuhansia arvoja eri yritysten seinillä. Kultakehystettyjen yrityksen arvojenhan olisi tarkoitus ohjata toimintaa. Yksilöillä on omia arvoja, mutta yrityksenä arvomme ovat tätä, jolloin me käyttäydymme täällä tällä tavalla.

Peilaan arvoja arjen tekemisen kanssa ja pohdin, että mitenköhän ne toteutuvat kyseisessä paikassa. Joskus tulee jopa irvokas olo. Ovatko arvot taas yksi tyhjä lupaus, tyhjä sopimus muiden sopimusten joukossa? Yhdessä ollaan tehty ja sen jälkeen unohdettu. Sehän rapauttaa sopimisen kulttuuria yrityksessä. Että ei sillä ole niin väliä mitä me sovimme.

Olen miettinyt myös, mikä voisi olla ratkaisu siihen, että arvot näyttäytyvät aidosti arjessa.

Meillä on arvot ja haluamme, että ihmiset käyttäytyvät niiden mukaan. No, varmasti ensimmäiseksi ihmisten pitäisi osata ne. Ihan ulkoa. Koska olette viimeksi pitäneet pistarit? Koska olette miettineet soveltaen, että miten sen yksittäisen ihmisen tehtävään kuuluu arvojen mukainen käytös.

Muutenhan ne voi repiä sieltä seinältä pois. Mitä sinä niillä teet. Sinne saa jotain parempaakin taidetta seinälle ja todennäköisesti halvemmalla 🙂