Video: ”Si vis pacem, para bellum”

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle miellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Älä päästä myyntiä laiskistumaan

”Si vis pacem, para bellum”. Tämä on lause, jonka opin aikoinaan kadettikoulussa. Tämä voisi olla hyvä vinkki tai mantra myyntijohtajille.

Suomeksi tämä tarkoittaa; ”Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.”

No miten tämä liittyy myyntiin?

Monella toimialalla on eletty aika hyviä aikoja. Siinä vaan käy helposti niin, että laiskistuu ja pulskistuu. Myyjä pääsee vanhoihin hyviin tuloksiin vähän helpommalla vuosi toisensa jälkeen. Peruspeli ja perusasioiden palvominen unohtuvat. Johtaminen vähän pehmentyy. Sitten kun tulee se hetki, että yhtäkkiä vientiteollisuus ei vedäkään tai mikä onkaan toimialasi arvoketjussa se asia, joka voi yhtäkkiä kriisiyttää tilanteen ja myynnin pitäisi aktivoitua – onkin laiskistuttu.

Älä päästä teitä tähän tilanteeseen.

Kun haluat vaikeinakin aikoina rauhan tunnetta, niin valmistaudu nyt niin, kuin valmistautuisit sotaan. Näin voit nauttia rauhaa silloinkin, kun markkinoilla on turbulenssia.

Hannu Takala